Itàlia, l'últim mur cap a la final

Els de Roberto Mancini porten 13 victòries consecutives i 35 partits seguits sense perdre

La selecció d'Itàlia celebra un gol contra Bèlgica
La selecció d'Itàlia celebra un gol contra Bèlgica / Twitter: @azzurra

Espanya se les haurà aquest dimarts a una de les seleccions més en forma del futbol mundial. Unes semifinals d'Eurocopa que amaguen un duel d'una rivalitat històrica amb multitud d'anècdotes. Des de la colzada de Tassotti a Luis Enrique en els quarts de final del Mundial de 1994, passant per la tanda de penals que va enlairar Casillas en els quarts de l'Eurocopa 2008, la final guanyada en 2012 per 4-0 o l'eliminació en huitens en l'última edició de l'Eurocopa per 2-0.

En aquesta edició s'ha mostrat immaculada. Ha guanyat els cinc partits que ha jugat. Un futbol pràctic i sòlid, superior i consistent. A més, després d'Espanya és la segona selecció que més gols ha marcat, la primera que més dispara a porta i la tercera que més possessió de pilota presenta per partit, només superada per Espanya i per la ja eliminada Alemanya. D'aquesta forma, trenca amb el seu futbol de catenaccio on la defensa era la clau del seu futbol.

Un gran equip, des d'una gran defensa

El futbol d'atac que presenta Itàlia, no és casualitat, està basat en el fet que, ja des de la defensa, disposa de jugadors contrastats i experimentats, que li permeten tindre aquesta capacitat d'eixir a l'atac sense preocupar-se pel que es queda darrere.

Primer amb un gran porter com Donnarumma. L'exporter del Milà, ara en el mercat, està cridat a ser el relleu d'un dels millors porters de la història, Gianluigi Buffon. Des de molt jove ha despuntat, i finalment, ja s'ha fet amo i senyor de l'arc italià que, segurament, defendrà durant molts anys.

Chiellini i Bonucci, una parella de centrals temible
Chiellini i Bonucci, una parella de centrals temible

Davant d'ell, dos gladiadors. La parella Chiellini-Bonucci han marcat una època tant en la Juventus com en la selecció. Amb 36 i 34 anys, podrien estar en l'últim gran torneig junts i volen cremar l'última bala per a aconseguir la victòria final. Per al partit contra Espanya, no podran disposar de Spinazzola en el lateral esquerre. El futbolista de la Roma es va lesionar contra Bèlgica i estarà uns mesos fora dels terrenys de joc. El seu lloc l'ocuparà el lateral del Chelsea, Emerson Palmieri.

Jorginho i cinc més

El mig del camp és territori Jorginho. El del Chelsea ha sigut titular en tots els partits de l'Eurocopa. Un jugador tot terreny amb què Itàlia juga, i també recupera. Però aquesta Itàlia tampoc seria la mateixa sense Verratti. El xicotet jugador del PSG és el timó i jugador més creatiu de l'equip.

Jorginho en un moment del partit contra Bèlgica
Jorginho en un moment del partit contra Bèlgica / Andreas Gebert (Efe)

L'atac també està clar. Immobile com a davanter centre i Insigne, posa l'energia. El del Nàpols pareix que ha tornat al seu millor nivell i en l'encontre contra Bèlgica va ser elegit millor jugador del partit.

L'únic dubte està en la part dreta. Chiesa, fill del mític Enrico Chiesa, parteix com a favorit per a començar el partit, però l'atacant del Sassuolo, Berardi, podria entrar en el seu lloc per a aportar més profunditat. Tot està en mans de l'entrenador, un Roberto Mancini, que pareix haver trobat la clau de l'equip.

També et pot interessar

stats