Itàlia-Espanya: el partit de quasi tota una generació

Només 2 dels 24 jugadors estaven en l'últim títol d'Espanya en 2012

Espanya i Itàlia juguen la primera de les semifinals de l'Eurocopa 2020
Espanya i Itàlia juguen la primera de les semifinals de l'Eurocopa 2020

Espanya i Itàlia es juguen aquest dimarts un lloc en la final de l'Eurocopa. Un encontre a vida o mort que presenta dues seleccions àmpliament renovades; encara mantenen, però, uns quants jugadors que van estar en la final de l'any 2012, que també va enfrontar els dos combinats, i uns quants més que estaven en els huitens de final de l'Eurocopa 2016.

Pel que respecta a la final de 2012, encara es mantenen els dos capitans espanyols, Sergio Busquets i Jordi Alba, van ser titulars en aquella ocasió en què, de fet, el lateral esquerre va fer gol. Pel que respecta a Itàlia, encara hi ha tres jugadors, Chiellini i Bonucci, parella de centrals titulars en aquella ocasió i el porter Salvatore Sirigu, sempre a l'ombra de Buffon en 2012 i de Donnarumma ara.

Respecte del partit de 2016, Espanya només manté set jugadors: Azpilicueta, Busquets, Morata, Koke, De Gea, Thiago i Jordi Alba. Per la seua banda, Itàlia en manté sis: Chiellini, Bonucci, Sirigu, Bernardeschi, Immobile i Insigne.

En total, des del primer enfrontament en 1920, Espanya i Itàlia s'han vist les cares en 37 ocasions. D'aquestes, les dues seleccions han guanyat 11 voltes i han quedat empatades 15 vegades.

Els italians, a més, tenen a tir dos dels rècords que actualment ostenta la selecció espanyola, de la millor generació de futbolistes que va aconseguir dues Eurocopes i un Mundial seguits. Es tracta del rècord de victòries consecutives que ara està en 15, i que Itàlia només igualaria guanyant el torneig; i del rècord de partits sense perdre per al que li queden només tres partits per arribar als 35 d'Espanya.

També et pot interessar

stats