Eslovàquia vol ser la sorpresa

L'exjugador del Nàpols Marek Hamsik és la gran estrela de l'equip

La gran estrela d'Eslovàquia, Marek Hamsik
La gran estrela d'Eslovàquia, Marek Hamsik / Anton Vaganov (Efe)

Espanya juga aquest dimecres el partit més important dels últims anys. Si guanya estarà en octaus de final de l'Eurocopa, si perd haurà fet un ridícul històric que passarà als annals de la història.

El combinat de Luis Enrique tindrà davant a una selecció com Eslovàquia. A priori, arribaven com la més dèbil del grup, amb pocs jugadors de gran nivell i una estrela envellida i que ha hagut de recalar en equips menors per a jugar i poder estar en aquest esdeveniment esportiu.

Marek Hamsik ha sigut, durant 12 temporades, l'emblema del Nàpols. Un equip que té a Maradona com el seu déu, però a l'eslovac com a gran referent futbolístic del segle XXI. Actualment al Goteborg danés, Hamsik ha hagut de tornar a Europa després d'una estada al Daliang xinés i rebaixar-se el salari per jugar partits.

No obstant això, l'atacant continua sent una figura influent en l'equip d'Europa de l'est on juga com a migcentre ofensiu i rellevat de les tasques defensives.

L'altre gran referent d'Eslovàquia és Milan Skriniar. El central de l'Inter de Milà ha sigut un fix en la defensa blanc-i-negra durant tota la temporada, i un dels grans baluards perquè l'equip de la Llombardia haja guanyat la lliga onze anys després.

Eslovàquia arriba al partit amb tres punts després de la victòria aconseguida en el primer partit contra Polònia per 2 a 1; i estaria matemàticament classificada amb un empat, fet pel qual no s'espera que l'equip est-europeu faça una revolució.

També et pot interessar

stats