Espanya serà una de les seus del Mundial de futbol del 2030

Tres partits es disputaran en països de Sud-amèrica i la resta a Espanya, Portugal i el Marroc

Espanya acollirà el Mundial de futbol de 2030
Espanya acollirà el Mundial de futbol del 2030 / FIFA

La candidatura conjunta entre Espanya, Portugal i el Marroc és l'única candidata a organitzar el Mundial de futbol masculí 2030, després de la decisió d'aquest dimecres del Consell de la FIFA. La Copa del Món tindrà, a més, tres partits en països de la Conmebol.

El president de la Confederació Sud-americana de Futbol (Conmebol), Alejandro Domínguez, ha anunciat hui que l'Uruguai, l'Argentina i el Paraguai acolliran els partits d'inauguració, coincidint amb el centenari del Mundial que es va jugar a l'Uruguai el 1930.

"Hi haurà tres inauguracions, no són solament tres partits, són tres inauguracions que es faran en aquestes seus, en aquests països, i també tots els festejos previs", ha afegit. A més, les tres federacions sud-americanes "ja estan classificades".

El dirigent, que agraeix al ple del consell de la FIFA per acollir la proposta sud-americana, ha destacat que aquesta el va anunciar com un "fet històric" i ha indicat que el futbol "uneix tres continents" i "uneix sis països".

El president de l'Associació Paraguaiana de Futbol (APF), Robert Harrison, va assegurar que el Mundial començarà a Sud-amèrica, amb partits inaugurals a Montevideo, Buenos Aires i una ciutat per definir del Paraguai, i després "es trasllada a Espanya, Portugal i el Marroc".

També et pot interessar

stats