Futbol-Selecció espanyola

Espanya s'entona i guanya Kosovo per 3-1

Els gols de Dani Olmo, Ferran Torres i Gerard Moreno donen a Espanya una victòria que la col·loca al capdavant de la classificació en el grup B.

Gerard Moreno celebra el tercer gol d'Espanya
Gerard Moreno celebra el tercer gol d'Espanya / Efe

Més que a véncer, i també, els de Luis Enrique estaven obligats a convéncer en el tercer partit de la fase de classificació del Mundial de Qatar, després de dos duels irregulars contra Grècia i Geòrgia. Kosovo, rival d'entitat molt menor, no havia de suposar cap problema, però una errada del porter Unai Simón ha estat a punt de fer aparéixer els fantasmes.

Fins a la mitja hora de partit no ha arribat el primer gol, però ha valgut la pena esperar. La selecció espanyola dominava però no era determinant en els metres finals, fins que Dani Olmo, en el minut 34, s'ha inventat una paràbola que ha fet entrar la pilota pel mateix escaire. La llanda, una vegada oberta, ha sigut més fàcil d'assaltar. Tres minuts després, Ferran Torres s'ha internat per la banda dreta i no ha perdonat rematant al pal contrari. El de Foios feia pujar al marcador el segon gol del partit, el de la tranquil·litat, i el segon en el seu compte particular dins d'aquesta fase classificatòria.

La relaxació del combinat espanyol ja en la segona part ha estat plasmada en els gols dels kosovars. En el minut 70, Unai Simón s'ha fet un autèntic embolic fora de l'àrea després d'intentar rebutjar un baló que Besar Halimi ha controlat. El centrecampista ha marcat a porteria buida quasi des del centre del camp.

Però per a fer callar qualsevol tipus de reacció dels balcànics ha aparegut Gerard Moreno, que havia eixit al terreny de joc per Morata just abans del 2-1. En el minut 70, el jugador groguet ha rematat des de dins de l'àrea a la treta d'un córner, fent pujar al marcador el 3-1 definitiu.

Amb aquesta victòria, la selecció espanyola de futbol millora quant a imatge i se situa en la primera posició del grup B. Això sí, amb un partit més que la segona classificada, Suècia. Els partits classificatoris per al Mundial de Qatar es reprendran el mes de setembre.