Espanya no passa de l'empat a Suïssa (1-1)

El groguet Gerard Moreno va marcar l’únic gol de la 'roja', que haurà de guanyar Alemanya per a estar en la final a quatre.

Gerard Moreno celebra el gol
Gerard Moreno celebra el gol / Alessandro della Valle (Efe)

Nova decepció de la roja, que segueix sense convéncer. Després de la derrota a Ucraïna, Espanya només va poder empatar contra el cuer del grup, Suïssa (1-1), gràcies a un gol del groguet Gerard Moreno a les acaballes del partit. Ara s'ho haurà de jugar tot a una carta per a classificar-se per a la final a quatre de la Lliga de Nacions: només li val el triomf contra Alemanya el dimarts vinent a Sevilla.

La selecció va eixir a l'estadi St. Jakob Park de Basilea amb un onze que reforçava el mig del camp per a contrarestar la pressió dels suïssos i sense una referència clara en l'atac: Dani Olmo de fals 9, i el valencià Ferran Torres i el basc Mikel Oyarzabal a les bandes. Un gol de Freuler al minut 26 i la falta d'encert en atac dels espanyols van posar costera amunt el partit per a l'equip de Luis Enrique.

Més pólvora en l'atac

El tècnic asturià va reaccionar en la represa i va fer entrar un davanter pur en busca de l'empat: Álvaro Morata. El jugador de la Juventus va electrificar l'atac espanyol, però Suïssa va poder fer el segon després d'una errada d'Unai Simón, tot i que Sergio Ramos, providencial, ho va evitar. El defensa del Reial Madrid va tindre també la doble opció d'empatar el duel des dels onze metres després que l'àrbitre xiulara dos penals a favor d'Espanya. Però Ramos, que portava 23 llançaments seguits sense errada, va fallar els dos.

Luis Enrique va fer un altre canvi ofensiu per a tractar, almenys d'empatar, i va fer entrar el jugador del Villarreal Gerard Moreno al minut 80. Suïssa va jugar amb un menys els últims minuts per l'expulsió d'Elvedi, però Espanya només va poder empatar mitjançant una diana de Moreno.

La pròxima cita serà dimarts a La Cartuja contra Alemanya, amb l'obligació de guanyar per a accedir a la fase final de la Lliga de Nacions, ja que ara la selecció de Joachim Löw lidera el grup 4. No ho tindrà fàcil la roja, ja que no guanya al conjunt germànic des de la semifinal del Mundial de Sud-àfrica. Des de llavors, una derrota i dos empats.