Espanya guanya Malta sense despentinar-se

La roja venç per 0-2 amb gols de Morata.

Morata, autor dels dos gols d'Espanya
Morata, autor dels dos gols d'Espanya / Efe

La selecció espanyola de futbol ha disputat a La Valeta i contra Malta el segon partit de classificació per a l'Eurocopa de 2020. Tot i no haver abastat el voluminós resultat que s'aconseguí el 21 de desembre de 1983, 12-1, no s'ha patit en excés per a doblegar el combinat maltés. Dos gols de l'atlètic Morata han donat la segona victòria en esta fase per als de Luis Enrique, qui, per cert, ha hagut d'absentar-se del partit per motius familiars i finalment no s'ha assegut a la banqueta. Robert Moreno, el seu segon, ha ocupat el lloc.

L'onze inicial ha presentat huit novetats respecte al partit de dissabte passat a Mestalla. Moreno ha alineat d'exida tres jugadors valencians: Gayà, del València; Saúl, de l'Atlètic de Madrid; i Bernat, del París Saint-Germaine. Els tres jugadors han exercit un paper correcte dins d'una combinació innovadora, que s'ha bolcat des del primer moment a l'àrea de Bonello, però a la que li ha costat obrir la llauna fins al minut 31, quan Hermoso ha enviat un baló llarg per a Morata, que, tot i no haver fet un bon control, ha resolt amb la cama esquerra des de dins de l'àrea.

Amb 0-1 ha finalitzat la primera part, un resultat discret donades les diferències de qualitat entre ambdues seleccions. En la segona, Robert Moreno ha donat entrada a Muniaín per Bernat i també ha substituït Saúl per Jesús Navas, qui ha servit el segon a Morata després d'una precisa centrada des de la banda dreta. Ja a les acaballes del partit, el golejador de la nit ha donat pas al valencianista Rodrigo, que no ha pogut ampliar el marcador.

Al remat 2-0, victòria sense massa soroll que deixa Espanya com a líder en solitari del grup F. I així serà almenys fins al 7 de juny, moment en què tindrà lloc el pròxim enfrontament de la fase classificatòria contra les illes Fèroe.