Espanya empata 1-1 amb Suïssa en l'última prova de Lopetegui a Vila-real

La selecció espanyola ha empatat a un en l'amistós de Vila-real. Una errada de De Gea ha impedit la victòria.

Rodrigo, en una acció del partit disputat a Vila-real
Rodrigo, en una acció del partit disputat a Vila-real / Laurent Gillieron (Efe)



El tercer partit de la història de la selecció espanyola al camp del Vila-real no ha pogut saldar-se amb una victòria. Potser el que més es recordarà serà la fatal errada de De Gea al minut 63, quan la manca de decisió en el rebuig del baló ha fet que Ricardo Rodríguez aconseguira el gol de l'empat helvètic.

En un temps en què es parla tant de les errades dels guardametes, la del porter de la roja servirà per a alimentar el debat futbolístic d'aquesta setmana. Però potser, tot això no passarà d'anècdota i en qualsevol cas, segur que Lopetegui entén perfectament el seu jugador, ja que ell mateix sap perfectament el que sol passar algunes voltes quan les manys o els punys del porter no són suficientment contundents.

Un partit perquè l'entrenador decidisca l'equip titular

El gol d'Odriozaola al minut 29 feia pensar que el partit podia prendre un altre rumb, però la compacta defensa helvètica i el seu saber estar ho han impedit. Espanya ha tingut oportunitats i els jugadors han intentat donar el millor que porten dins; d'això és tracta en un partit que serveix de prova a l'entrenador per a determinar quin serà l'equip definitiu i, especialment, el seu onze inicial. Ara és Lopetegui el que ha de valorar i decidir.

  

L'afició castellonenca ha complit de sobra, com s'esperava. Hi havia ganes de veure l'equip per a comprovar si manté la bona forma i poden aspirar al premi a Rússia. La selecció helvètica era un rival ben triat. Un equip d'aquells que no conten mai en les grans apostes, però que a espaiet i sense soroll s'ha col·locat com a sisé equip en la llista de la FIFA. Dos llocs per damunt d'Espanya, que ocupa la huitena posició. Més enllà del valor que puguen tindre aquestes classificacions de la Federació Internacional, el cert és que Suïssa és un equip ben armat amb jugadors perillosos i bon toc de baló.

L´últim amistós serà amb Tunísia, ja a Rússia

El que importa és el que espera ara a la selecció espanyola. Un altre partit, l'últim amistós, amb Tunísia, que es jugarà el dia 9 ja a Rússia. Ahí, Lopetegui haurà de tindre les coses molt clares ja, especialment en la davantera. I també podrem saber o endevinar amb un major grau d'encert el paper reservat en la davantera al valencianista Rodrigo, que hui ha jugat.

Al cap i a la fi es tracta d'intentar arribar a la final del diumenge 15 de juliol a l'estadi Olímpic de Lujnikí, a Moscou. Aquest és el somni de tot aficionat. Que siga possible o no ho dirà el comportament de la selecció amb el primer partit de grup contra Portugal. És hora de futbol internacional i les portes de l'esdeveniment s'obriran el 14 de juny  amb el partit inaugural entre Rússia i l'Aràbia Saudita.

També et pot interessar

stats