Espanya debuta a Qatar amb la seua major golejada en un Mundial (7-0)

Ferran Torres marca dos gols, i amb el primer aconsegueix que un futbolista valencià torne a marcar en una Copa del Món des que ho fera Enrique Saura en Espanya 82

El també valencià Carlos Soler ha marcat el sisé.

Ferran ha marcat el gol d'un valencià en un Mundial 40 anys després
Ferran ha marcat el gol d'un valencià en un Mundial 40 anys després / Agència Efe

No ha pogut tindre millor debut Espanya en Qatar 2022. No només ha aconseguit guanyar el primer partit (no ho aconseguia des d'Alemanya 2006 amb el 4-0 a Ucraïna), sinó que ha golejat la dèbil Costa Rica amb una exhibició de futbol. Amb el 7-0 final, Espanya assoleix la major golejada de la història en una Copa del Món: l'anterior era un 6-1 contra Bulgària en França 98.

L'equip de Luis Enrique s'ha divertit i ha divertit, ha imposat un ritme alt, gran velocitat de baló i, el més important, els gols. Dani Olmo, Marco Asensio, Ferran Torres (2), Gavi, Carlos Soler i Álvaro Morata que ha fet l'últim i definitiu 7-0.

Rodri com a central amb Aymeric Laporte, i Marco Asensio com a fals davanter centre. Han sigut les principals (i esperades) novetats de Luis Enrique en el primer onze d'Espanya en Qatar 2022. I la 'roja' ha sigut molt superior des de l'inici, amb una primera mitja hora de joc primorosa: velocitat, polivalència i gol. Dani Olmo i Marco Asensio han pogut fer el primer gol, que ha arribat al minut deu. Gran jugada combinada d'Espanya entre Asensio, Jordi Alba i Gavi, que ha assistit un Dani Olmo que, en una acció de molta qualitat tècnica, ha superat l'exgranota Keylor Navas.

Carlos Soler ha entrat al camp quan ha eixit Ferran Torres
Carlos Soler ha entrat al camp quan ha eixit Ferran Torres / Noushad Thekkayil (Agència Efe)

Lluny de relaxar-se, els de Luis Enrique han insistit: pressió alta, recuperació, circulació ràpida de baló i molta combinació. Novament, Jordi Alba ha estat en la gènesi de la jugada del 2-0. La centrada del lateral català l'ha convertida en gol Marco Asensio, que ha completat una gran primera meitat. I novament Alba ha originat el penal que el també exgranota Óscar Duarte li ha fet. Sense discussió i també molt innocent. Ferran Torres ha transformat la pena màxima i ha aconseguit que un valencià torne a marcar en la fase final d'un Mundial després de 40 anys, quan Enrique Saura va marcar en la remuntada del partit contra Iugoslàvia (2-1).

Una dada que marca el nivell exhibit per Espanya en la primera part. Espanya, amb 549 passades en els primers 45 minuts (1.056 en tot el partit), ha obtingut un registre en la història dels mundials: la selecció que ha sumat més passades en qualsevol partit i qualsevol època de la Copa del Món.

Ferran torna a marcar

Sense canvis, Espanya va continuar dominant, jugant a plaer, amb molt de ritme i claredat. Als nou minuts, Ferran Torres, en una acció individual i de gran desplegament físic i ambició, n'ha aconseguit el quart espanyol, el segon del seu compte particular. Després, Luis Enrique l'ha canviat (Morata). Carlos Soler, un altre dels valencians de la llista, també ha debutat (Pedri), en l'intent de Luis Enrique d'oxigenar i dosificar els futbolistes davant la resta del campionat.

El recital espanyol ha continuat amb tres gols més, i molta diversitat. Gavi, des de la frontal, n'ha fet el quint. Carlos Soler, poc després, ha marcat com li agrada: entrant des de darrere. Álvaro Morata ha tancat el compte amb el 7-0 final.