Espanya continua fent història i jugarà les semifinals del Mundial

L'equip entrenat per Jorge Vilda ha derrotat els Països Baixos per 2-1 i s'enfrontarà a Suècia, que ha guanyat contra el Japó

Les jugadores espanyoles celebren el gol del triomf
Les jugadores espanyoles celebren el gol del triomf / Molly Darlington (Reuters)

La selecció espanyola jugarà les semifinals del Mundial femení per primera vegada en la història. L'equip entrenat per Jorge Vilda ha derrotat en els quarts de final els Països Baixos per 2-1, gràcies a un gol de l'exgrogueta Salma Paralluelo en la pròrroga.

Jorge Vilda ha apostat pel mateix equip que va golejar Suïssa, amb l'única novetat de Mariona Caldentey en el lloc de Salma Paralluelo. I el pla ha funcionat a la perfecció, ja que Espanya ha sigut molt superior a les neerlandeses en la primera part. Només la falta d'encert de cara a la porteria ha privat la selecció d'avançar-se en el marcador. La granota Alba Redondo, amb dues pilotes al pal, i Esther González, a la qual li han anul·lat un gol per fora de joc, han sigut les futbolistes que han estat més prop del gol.

Esther ha pogut inaugurar el marcador poc després del xiulit inicial i les espanyoles han continuat acostant-se perillosament a l'àrea rival. Però els Països Baixos s'han despertat i han començat a trobar espais en l'esquena de la defensa espanyola. I en una d'aquestes, ha arribat el primer gran esglai, quan l'àrbitra ha xiulat penal per una càrrega d'Irene Paredes. Afortunadament, el VAR ha corregit l'acció i ha anul·lat la pena màxima.

Deu minuts després, el VAR ha tornat a ser protagonista. I novament, ha beneficiat Espanya. L'àrbitra ha assenyalat penal després de revisar unes mans dins l'àrea d'una jugadora neerlandesa. Mariona Caldentey no ha desaprofitat l'ocasió i ha inaugurat el marcador. I quan Espanya ja tocava les semifinals amb la palma de les mans, Van der Gragt, la futbolista que havia provocat el penal, ha enviat el partit a la pròrroga.

Les neerlandeses han començat millor el temps extra. De fet, la valenciana Ivana Andrés ha evitat un gol cantat amb una acció providencial. L'entrada d'Alèxia Putellas i Eva Navarro li ha donat un altre aire a Espanya, que ha tornat a portar la iniciativa. I una altra futbolista que havia entrat des de la banqueta, l'exgrogueta Salma, ha fet justícia amb un gol quan faltaven deu minuts per al final per a seguir fent història en aquest Mundial.

Suècia derrota el Japó

Ara Espanya s'enfrontarà en les semifinals a Suècia que unes hores més tard que Espanya, ha derrotat el Japó per 2-1, amb gols d'Amanda Ilestedt i Filippa Angeldal. La semifinal entre el conjunt espanyol i el suec es disputarà dimarts que ve a partir de les 10:00 hores (hora espanyola) a l'estadi Eden Park d'Auckland.