Espanya cau eliminada del Mundial per dos dubtosos penals (2-1)

Megan Rapinoe ha fet els dos gols de les nord-americanes que han suat per superar les espanyoles.

Espanya s'ha acomiadat del Mundial de França en caure per 2-1 contra els Estats Units, la màxima favorita al títol, i que només ha pogut superar les espanyoles amb dos dubtosos penals xiulats per la col·legiada hongaresa Katalin Kulcsár, sobretot el segon que ha necessitat de la consulta del VAR i quan les jugadores d'Ángel Vilda estaven jugant millor i generant dubtes en les vigents campiones del món.

La calor (35 ºC) i el ritme frenètic de les americanes, molt potents físicament, han marcat l'inici del partit. Una allau nord-americana, sobretot per les bandes. Als 5 minuts, Heath guanya l'esquena de Leila i Mapi León fa caure l'extrema, que s'ha assenyalat com a penal, que ha transformat Megan Rapinoe.

Però només 2 minuts després, ha arribat l'empat. Pressió alta de les jugadores de Jorge Vilda i més concretament de Lucía García, la millor del combinat espanyol en la primera part, que ha forçat l'errada entre la  portera Naeher i la central Sauerbrunn, per recuperar la pilota i cedir-la a Jénnifer Hermoso que ha marcat per tot l'escaire.

Una colzada sobre la migcampista Vicky Losada ha sigut altra clau de la primera part. La migcampista ha hagut d'abandonar el camp, i Naikari, que havia perdut la titularitat en aquest partit, ha hagut d'entrar. El combinat espanyol ha anat de menys a més. Ha patit, sobretot per les bandes on Heath i Rapinoe han posat en problemes Leila i la llevantinista Marta Corredera. Però les jugadores de Julian Ellis no han estat encertades i, amb el pas dels minuts, han vist com la forta calor afectava el seu joc físic i de molta pressió.

Un xut des de la frontal de Rose Lavelle ha sigut la primera ocasió de la segona part. Però, les americanes han arribat molt menys que en l'inici de l'enfrontament. Amb més baló, les jugadores de Vilda li han discutit l'empat i el domini del tempo del partit. És més, Patri Guijarro, a passada de Lucía, ha pogut fer l'1-2

Segon penal i VAR

En el minut 70, un dubtós penal de Viriginia a Lavelle, que es revisat per l'àrbitra  hongaresa Katalin Kulcsár pel VAR qui ha confirmat la pena màxima que novament Megan Rapinoe ha transformat en el 2-1.

El gol, a més del temps de la consulta, ha descentrat les espanyoles que, amb precipitació, no han pogut crear ocasions, i han firmat la seua eliminació del Mundial de França, on han fet història en guanyar el primer partit oficial en una fase mundial i les primeres a marcar un gol a les americanes en aquesta cita mundialista.