Dos errors greus de Karius aplanen el camí de la 13a Champions del R. Madrid

Dues grans errades del porter alemany del Liverpool, Loris Karius, faciliten la victòria del Reial Madrid en la final de Kíev.

EFE
EFE

El Liverpool de Jürgen Klopp tampoc no podia trencar la superioritat del Reial Madrid en la Lliga de Campions. Zidane i el seu equip aconseguien la fita històrica de guanyar tres edicions de la màxima competició del vell continent de forma consecutiva. La flor de Zidane tornava a aparéixer. Primer, per l'horrorosa actuació del poter alemany del Liverpool, Loris Karius, amb dues errades monumentals en el primer i el tercer gol madridistes, que facilitava la faena blanca. I, després, perquè d'inici apostava per Isco en el lloc de Bale, i era el gal·lés qui li treia les castanyes del foc amb dos gols en mitja hora de partit. Això sí, el segon gol blanc, primer de Bale, un golàs, amb una tisora espectacular. Tot li eixia bé a un Zinedine Zidane que encara no sap el que és, no sols perdre una final en la Lliga de Campions, sinó cap eliminatòria. 

La gran aposta de Zinedine Zidane per a endur-se la tercera Champions League consecutiva. Finalment, Isco i Benzema deixaven el gal·lés Bale a la banqueta. Jürgen Klopp jugava amb tot, liderats per Firmino i l'egipci Salah, la major sensació de la competició amb el portugués Cristiano Ronaldo, els tres màxims golejadors de l'actual edició de la Lliga de Campions. El portugués, molt apagat tota la final, era el protagonista de la primera ocasió madridista. Partit tancat, amb possessió de baló dels espanyols i una enèrgica capacitat de contraatac dels anglesos. És a dir, que els de Zidane portaven el pes del joc i els de Klopp lideraven les ocasions. 

La primera part resultava accidentada. Una acció entre Salah i Sergio Ramos acabava amb l'egipci adolorit. Tot i que era atés i provava de continuar, minuts després havia d'abandonar la gespa amb molèsties en el muscle esquerre. La màxima figura dels Reds se n'anava plorant als vestidors, amb la cara d'incredulitat dels aficionats anglesos, amb les mans al cap a la grada, tement-se el pitjor. No havia jugat ni mitja hora de la final que havia de ser la de la seua confirmació més internacional. Ara, fins i tot, podria perillar el mundial. 

Poc després, el malefici era per al conjunt blanc. En una acció fortuïta, Dani Carvajal també enfilava els vestidors lesionat. El lateral madridista intentava evitar, amb una talonada, un baló d'atac que se n'anava per la línia de fons. El gest, típic de lesió, el feia caure a terra desolat i, com ara Salah, també abandonava el terreny de joc entre llàgrimes. 

El signe de la final podia haver canviat en el minut 43, quan el col·legiat anul·lava un gol a Karim Benzema per fora de joc, en recollir un rebuig del porter després d'una rematada de Cristiano Ronaldo, també en fora de joc.

Si la primera part venia marcada per les lesions, la segona era la dels gols i les errades de Karius. Una treta de l'alemany amb la mà des de la seua porteria era aprofitada per Benzema que, molt llest, tocava el baló que es colava en la xarxa de la porteria del Liverpool. Una gran errada, que deixava tocat l'equip de Klopp, amb tot d'infortunis. Errada i lesió que, no obstant això, girava de forma immediata. A l'eixida d'un córner, Dejan Lovren caboteja i Mané, el més incisiu dels davanters dels anglesos, desviava la pilota al fons de la xarxa. El gol feia justícia. 

Zidane, com si d'un guió preestablit fora, posava en el camp Bale i deixava fora Isco. La BBC al camp, i els joves que tant li han tret la cara al tècnic francés (Lucas Vázquez, Marco Asensio i Isco, fora de l'equip). Això sí, la flor de Zidane tornava aparéixer, perquè la primera pilota que tocava Bale anava a barraca. I quin gol. De tisora, sense mirar la porteria i després d'una centrada des de l'esquerra. L'esfèrica entrava per l'escaire. El gol, inesperat, tornava a posar el Liverpool per a jugar riu amunt, i ja molt cansat. 

Cristiano en el 73 i Benzema en el 81 podien haver deixat sentenciada la final, però primer la defensa i després una gran parada de Karius, evitaven que la final arribara a port molt abans de temps. També tenia l'empat Mané, però el seu xut s'estavellava al pal. Però, una altra vegada Karius posava la punteta al seu propi equip. Una greu errada després d'un llançament de Bale, fort però centrat i a les mans del porter, entrava en la porteria. De ''mans toves" solen qualificar els tècnics aquesta errada, considerada com a greu entre els especialistes. El Madrid tan sols havia d'esperar que el col·legiat serbi xiulara la fi del partit. El Reial Madrid suma ja 13 títols de la màxima competició europea (comptant Copa d'Europa i Lliga de Campions). El Liverpool, que havia sigut l'últim equip a guanyar els blancs en una gran final europea (1981), es queden amb cinc, juntament amb Bayern de Munic i FC Barcelona. El Reial Madrid continua regnant a Europa. 

També et pot interessar

stats