Els equips valencians inicien una Segona B que canvia de format

El partit entre l'Alcoià i l'Hèrcules ha quedat ajornat per positius en l'equip de David Cubillo.

L'Atzeneta d'Albaida va ascendir en juliol a la categoria de bronze del futbol espanyol.
L'Atzeneta d'Albaida va ascendir en juliol a la categoria de bronze del futbol espanyol.

Sis dels huit equips valencians de la Segona Divisió B inicien aquest cap de setmana una competició que estrena format. El partit entre l'Alcoià i l'Hèrcules ha quedat ajornat per positius en l'equip de David Cubillo.

En la nova Segona B, que la componen un total de 102 equips dividits en cinc grups de 20 o 21 equips i dos subgrups cada un, es jugaran tres fases. Una primera amb 18 jornades, una segona en què jugarien una lliga reduïda i una última, amb els play-offs.

Atzeneta - Mestalla (dissabte, 16:30 hores)

El camp del Regit acull el primer partit del grup III de la Segona B amb un duel que disputaran l'Atzeneta i el València Mestalla, un duel amb un cert morbo per la presència de l'exvalencianista David Albelda a la banqueta del conjunt local.

Encara que no es donen les circumstàncies per a l'estrena somiada en la categoria de bronze del futbol espanyol, ja que hi haurà un aforament limitat a causa de la pandèmia, a Atzeneta d'Albaida, un municipi amb només un miler d'habitants, s'ha disparat la il·lusió.

Per la seua part, el Mestalla, amb una mitjana d'edat inferior als vint-i-un anys, tindrà en el seu primer compromís una prova de foc en una temporada en la qual aspira a no patir i a no acabar entre els tres pitjors equips del seu subgrup.

Llevant B - Eivissa (diumenge, 12:00 hores)

L'Atlètic Llevant iniciarà la temporada a casa davant l'Eivissa en la primera de les díhuit jornades del primer tram de competició que durarà fins al mes de març. Amb el nou format de la competició, el filial granota aspira a acabar la primera fase del campionat en la zona mitjana de la classificació del seu subgrup i tindre, d'aquesta manera, assegurada la seua presència en aquesta categoria.

El conjunt dirigit per Luis García Tevenet s'ha reforçat amb cinc incorporacions: Pablo Villalón, David López, Alfredo Gutiérrez, Alfredo Pedraza i el colombià Gustavo Carvajal. El grup jove estarà liderat pel porter Dani Cárdenas, els migcampistes Giorgi, Blesa i Cantero i el davanter Joan.

Penya Esportiva - Villarreal B (diumenge, 12:00 hores)

A la mateixa hora que els granotes, el filial del Villarreal afrontarà el seu primer compromís contra un altre equip eivissenc, la Penya Esportiva. Els groguets, que continuen amb Miguel Álvarez a la banqueta, afronten una nova temporada en Segona Divisió B amb l'objectiu d'aconseguir l'ascens de categoria amb una aposta per jugadors de la casa i el fitxatge de joves valors.

La idea del club és la d'intentar que el seu segon equip aconseguisca l'ascens, fita que ja va aconseguir en la campanya 2008-09 i que va perdre pel descens de la primera plantilla en la 2011-12. Des d'aleshores, la idea del club és la de poder tindre el seu segon equip en el futbol professional, ja que d'aquesta manera el salt al primer equip és menor.

La Nucia - Oriola (diumenge, 17:00 hores)

L'estadi olímpic Camilo Cano acull el partit entre La Nucia i l'Oriola, corresponent a la primera jornada del campionat de lliga del subgrup B del Grup III de Segona Divisió B. Un duel que comptarà amb públic a les graderies, després de l'autorització per part de la Conselleria de Sanitat Universal.

La Nucia afronta la segona temporada en aquesta categoria amb César Ferrando com a tècnic, deu incorporacions en la plantilla i l'objectiu d'accedir a la nova categoria Pro, també denominada Primera Divisió RFEF, que es posarà en marxa d'ací a un any. La temporada passada va tindre un brillant debut en la categoria de bronze del futbol espanyol durant la campanya 2019-2020, en la qual va aconseguir la permanència amb diverses jornades d'antelació.

Per la seua part, l'objectiu de l'Oriola és no patir tant com en l'últim curs per a assegurar la seua continuïtat en la categoria amb un projecte estable després d'uns mesos agitats en l'àmbit institucional. Les adversitats van marcar la trajectòria de l'equip dirigit per Gerard Albadalejo en l'anterior campanya, encara que la suspensió del campionat el mes de març a conseqüència de la pandèmia li va permetre seguir en la categoria.

Alcoià - Hèrcules (ajornat)

La Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va decidir ajornar el partit entre l'Alcoià i l'Hèrcules a causa de la quarantena que havia de guardar l'equip alacantí després de dos positius en Covid-19 en la plantilla. L'Hèrcules va sol·licitar aquesta suspensió i la RFEF comunicarà la nova data del partit quan les circumstàncies ho permeten.

L'Alcoià torna aquesta temporada a Segona Divisió B després d'una campanya en Tercera amb un nou projecte que abasta tant la part institucional (amb l'adeu de Juan Serrano en la presidència) com l'esportiva, amb dotze incorporacions, encara que amb la continuïtat del tècnic, Vicente Parras.

Per la seua part, l'Hèrcules ha remodelat per complet el seu projecte esportiu per a oblidar la nefasta passada temporada, la pitjor de la seua història, i intentar lluitar per l'ascens a Segona o, almenys, fer el salt a la Primera RFEF. La renovació herculana ha afectat tots els estaments del club, a excepció de l'accionarial, ja que hi ha hagut canvis en el vestuari, la banqueta (amb David Cubillo) i la direcció esportiva (Carmelo del Pozo).

La Segona B, en 'Des de la banda'

Els partits dels equips valencians es podran seguir en el programa de la ràdio d'À Punt 'Des de la banda'. Sergi López narrarà des d'Atzeneta d'Albaida el primer partit de l'equip d'Albelda contra el València Mestalla, i Bernat Picó ho farà diumenge des de l'estadi Camilo Cano, amb el partit entre La Nucia i l'Oriola.

També et pot interessar

stats