Empat amb sabor a derrota (2-2)

Els franjaverds han deixat escapar un avantatge de dos gols i acumulen 12 jornades sense guanyar.

Barragán cau dins la porteria d'Édgar Badia
Barragán cau dins la porteria d'Édgar Badia / R. García (Efe)

L'Elx continua sense guanyar, i ja van 12 jornades, i en posicions de descens. Ho tenia tot a favor per a sumar els tres punts al camp d'un rival directe, però els dos gols de Josan no han sigut prou avantatge per a un equip incapaç de tancar la seua porteria en els minuts finals de partit. Una falta innecesària de Barragán ha precedit el gol a baló parat del Valladolid, que ha suposat l'empat (2-2).

l'Elx ha arrancat amb la roba de faena el partit a Pucela. Johan Mojica no necessita adaptació: ja ho va dir en la presentació. A la primera, en l'onze titular i en un dels partits que poden marcar la temporada. L'altra novetat era la de Jony Álamo, al mig del camp, i el del planter no ha desentonat. Ni Mfulu, ni Luismi ni Marcone, sancionat, han precipitat que Almirón l'alineara d'entrada, en una oportunitat d'or per a debutar en Primera.

El Valladolid mitjançant Weissman inquietava la porta de Badia. L'Elx arribava més necessitat i en posicions de descens i ha sigut el primer a colpejar. Josan ha tornat a marcar un gol semblant als que ens té acostumats. Llançament buscant el pal llarg. El de Crevillent, al rescat d'un Elx que havia de sumar de tres com fora.

La resposta dels de Sergio, quatre minuts després, amb un xut de Weissman. El Valladolid empentava buscant l'empat, però de nou Josan anava a ser determinant. També ho és Gonzalo Verdú. El central està a un nivell molt alt. Passada llarga des del seu camp cap a Josan, que li troba l'esquena a la defensa del Valladolid i creua el baló lluny de Masip. 0-2 al descans. Calia matar el partit per a no donar ales als de Pucela.

Els locals eixien decidits a retallar distàncies. L'Elx, ben plantat, sabia que havia d'aguantar els primers minuts. La paraula és ofici. Boyé tenia el tres a zero, però el defensa tapava el seu llançament. Els d'Almirón amb Josan i Rigoni a les bandes eixia amb velocitat. A Weissman li han anul·lat un gol que pareixia clar perquè, segons el VAR, l'israelià s'havia ajudat amb la mà, mentre l'Elx defenia amb tot.

Michel des de fora de l'àrea -ara sí- retallava distàncies a 20 minuts per al final. Almirón menejava la banqueta amb l'entrada de Diego González, Víctor Rodríguez i CIfu.

L'Elx patia. Tocava defendre i Víctor Rodríguez es convertia en peça fonamental per a intentar aguantar el baló.

Al minut 89 i en una jugada a baló parat ha arribat l'empat. Joaquín ha rematat de cap des de fora de l'àrea xicoteta. Badia s'ha estirat, però el baló ha entrat dins de la porta il·licitana. Empat que deixa amb mal sabor de boca, i diumenge rep el Barça.