L'Elx s'estrena en la Lliga contra un Vila-real desconegut (3-1)

L'equip franjaverd ha sumat la primera victòria en la competició domèstica en el duel autonòmic contra els groguets

Pere Milla celebra un dels gols
Pere Milla celebra un dels gols / Miguel Ángel Polo (Efe)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
03 de febrer 2023 - 22:23 Actualitzat: 04 de febrer 2023 - 20:01

“No volem ser el primer equip al qual l'Elx guanye”, va dir Quique Setién en la prèvia de l'Elx - Vila-real. I el pitjor malson de l'entrenador càntabre s'ha complit a penes 24 hores després. L'equip franjaverd ha aconseguit la primera victòria de la temporada en la Lliga en véncer 3-1 els groguets al Martínez Valero amb un hat-trick de Pere Milla. 258 dies després, els il·licitans han tornat a celebrar un triomf en la competició domèstica.

Pablo Machín ha canviat el sistema habitual del seu equip i ha optat per un 4-4-2, que ha sorprés d'inici el Vila-real. De fet, quan encara no s'havien complit tres minuts de joc, Pere Milla ha avançat els franjaverds en culminar una contra davant la passivitat defensiva grogueta. El gol ha donat molta tranquil·litat als locals davant els de Setién, que no acabaven d'entrar en el duel. Però poc a poc, Parejo i Baena han anat entrant en joc, i una assistència de l'andalús ha servit perquè Gerard Moreno aconseguira l'empat. En els millors moments dels groguets, Yéremy Pino ha perdonat una ocasió clara per a pegar-li la volta al partit, en una acció en què Édgar Badia ha salvat el seus. I quan tot semblava encaminat cap a les taules al descans, una pèrdua de Gerard ha acabat amb un penal infantil de Jorge Cuenca sobre Ponce. Pere Milla ha tornat a avançar l'Elx i l'àrbitre ha enviat els jugadors al vestidor.

El gol ha fet mal als de Setién, que semblava que havien baixat pistonada després de l'empat, en veure's superiors i creure que podien acabar guanyant el duel en qualsevol moment. Però la veritat és que l'equip franjaverd, que ha tornat a disposar amb defensa de cinc, ha tornat a eixir en la represa amb més fam i ha pogut ampliar l'avantatge, però Boyé no ha estat encertat. Una nova pèrdua grogueta ha acabat amb un altre penal, aquesta vegada de Baena sobre Pere Milla, que ha superat Reina per a completar el hat-trick. El Vila-real no ha tingut capacitat de reacció i a penes ha posat en problemes Badia, tot i que encara quedaven 40 minuts per davant per a tractar, almenys, de buscar l'empat.

El marcador ja no s'ha mogut i el Martínez Valero ha pogut tornar a celebrar un triomf del seu equip. No ho feia des del 22 de maig de 2022, quan l'Elx va acomiadar la Lliga passada amb un 3-1 contra el Getafe. Els franjaverds tindran ara onze dies per a preparar el pròxim compromís lliguer, que es jugarà el dimecres 15 de febrer, per la participació del Reial Madrid en el Mundial de Clubs.

El Vila-real, en canvi, acumula la segona derrota seguida i veu un poc més lluny la zona Champions. La setmana que ves espera ni més ni menys que el líder, el Barça, a la Ceràmica.