L'elogi debilita

El Japó provoca la primera derrota d'Espanya en el Mundial i passa a huitens com a segona de grup

Els jugadors del Japó celebren un gol contra la selecció espanyola
Els jugadors del Japó celebren un gol contra la selecció espanyola / Agència Efe
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Daniel Hermosilla
01 de desembre 2022 - 22:07

Ho avisà Luis Enrique després de la golejada contra Costa Rica: l'elogi debilita. I la roja ha patit, no només la primera derrota, sinó que ha estat eliminada durant uns minuts (Costa Rica guanyava Alemanya per 1-2). El gol d'Álvaro Morata als 10 minuts feia preveure un partit plàcid, però la remuntada japonesa ha fet trontollar el grup: el Japó es classifica primera de grup i Espanya segona, i dimarts jugarà contra el Marroc. 

Cinc canvis en l'onze inicial de Luis Enrique contra el Japó. Això sí, amb Sergio Busquets, advertit de sanció, titular, i el jugador de Vila-real, Pau Torres, que ha fet el debut en Qatar 2022 i també en els campionats del món. A més del central del Vila-real, Nico Williams, César Azpilicueta, Alejandro i Álvaro Morata són les altres novetats. 

Precisament el davanter de l'Atlètic de Madrid ha fet, als deu minuts, el primer gol espanyol. Centrada de César Azpilicueta, i Morata, sol i al punt de penal, ha cabotejat el baló a la xarxa. El domini espanyol en la primera part ha sigut total, amb un 82% de possessió de baló. L'única ocasió del Japó, abans del gol de Morata, però el llançament se n'ha anat al lateral de la xarxa. 

Remunta el Japó... 

Espanya ha entrat adormida al segon acte. El Japó ha reaccionat i ha capgirat el marcador. Primer, furtant una pilota prop de l'àrea, que Ratsu Doan ha convertit en l'empat en un fort llançament des de la frontal. I un minut després, centrada des de la dreta, Ito evita que la pilota isca i Tanaka marca. El VAR revisa la jugada i l'àrbitre, que concedeix el gol. L'1-2 ha posat la roja contra les cordes. 

Espanya no ha tornat a posar-se en el partit, ni amb els canvis. Marco Asensio, Ferran Torres i Ansu Fati han entrat al camp, però Espanya pràcticament no ha tirat a porta. Les dues úniques ocasions han arribat en els minuts finals, amb Marco Asensio i Dani Olmo com a protagonistes.

També et pot interessar

stats