El CD Eldense torna a Segona Divisió 59 anys després

L'equip del Vinalopó ha aconseguit l'ascens després d'empatar a tres contra el Reial Madrid Castella en un partit boig

Juanto Ortuño celebra el gol de l'ascens
Juanto Ortuño celebra el gol de l'ascens / Biel Aliño (Efe)
À Punt Esports
Hèctor Salvador @apuntesports
24 de juny 2023 - 12:46 Actualitzat: 26 de juliol 2023 - 11:19

El Club Deportivo Eldense ha fet història. L'equip del Vinalopó Mitjà ha aconseguit l'ascens a Segona Divisió 59 anys després, en empatar contra el Reial Madrid Castella (3-3), en un partit en què ha hagut de sobreposar-se a un 0-2 i un 2-3 en contra.

Els blancs han eixit millor al Nou Pepico Amat i han aconseguit dos gols en la primera mitja hora, obra de Rafa Marín i Dotor. L'Eldenc no es trobava còmode, però un gol de Manu Nieto a la vora del descans ha canviat la dinàmica del duel. Aquesta diana ha tornat a donar confiança als blaugranes, que ja només necessitaven un gol per a forçar la pròrroga.

En la represa, els d'Elda han anat a buscar el gol de l'empat i han aconseguit el premi en el minut 67. Carlos Hernández ha establit igualada i ha desfermat la bogeria en les grades del Nou Pepico Amat. L'equip de Fernando Estévez ha merescut fins i tot el tercer abans que acabara el duel, però el marcador ja no s'ha mogut i s'ha hagut de recórrer a la pròrroga.

El destí encara li guardava un altre gir de guió al partit. El Castella s'ha tornat a avançar en el temps extra, amb un gol d'Arribas després d'un penal més que dubtós. Però l'Eldenc s'ha tornat a alçar i Juanto Ortuño ha tornat a fer esclatar en Nou Pepico Amat amb el tercer i definitiu, que ha servit per a pujar a Segona.

Aquest és el tercer ascens consecutiu de l'Eldenc en tres temporades i el tercer en la història a la categoria de plata del futbol espanyol, després dels aconseguits el 1956 i el 1962.