Eibar-València: a fugir del descens

Els blanc-i-negres només han guanyat una vegada a Ipurua, l'any del debut dels bascos en Primera.

Carlos Soler, durant el partit contra l'Atlètic de Madrid
Carlos Soler, durant el partit contra l'Atlètic de Madrid / Efe.

El València s'enfronta aquest dilluns a l'Eibar a Ipurua amb la intenció de passar pàgina després de l'última derrota patida contra l'Atlètic de Madrid i continuar amb la trajectòria ascendent que havia mostrat l'equip en les tres jornades anteriors, en què no va perdre.

Les victòries de diversos equips de la zona baixa han deixat el conjunt de Javi Gracia perillosament prop dels llocs de descens amb els nervis que això sempre implica. No obstant això, el tècnic navarrés no va donar-li importància a la classificació en la roda de premsa prèvia al partit. “Guanyar ens acosta a Europa i perdre ens situa a un del descens, es pot veure d'una manera més optimista o pessimista i jo soc optimista”, va destacar.

Al València, la setmana li ha deixat una nova baixa per coronavirus, la de Lee Kang-in, que s'uneix a Denis Txérixev, que també va donar positiu uns dies arrere, i a les de Jasper Cillessen, José Luis Gayà i Hugo Guillamón per lesions musculars. Mangala o Diakhaby, ja recuperat, substituiran el jove central.

El seu rival, l'Eibar, no coneix la victòria en Ipurua aquesta temporada després de sis partits i davant el València confia a revertir aquesta tendència per a distanciar-se dels llocs de descens. L'equip que entrena José Luis Mendilibar recupera Kike García, que va complir un partit de sanció per l'expulsió contra el Getafe, però perd Pape Diop, que ha viatjat al seu país per la mort sobtada de son pare.

L'equip basc és un equip amb el qual el València té l'estadística de victòries perduda. L'Eibar suma cinc triomfs en els dotze enfrontaments entre els dos equips per quatre dels de Mestalla. A més, a Ipurua, el València només ha guanyat la primera vegada que s'hi enfrontaren: el desembre de 2014 amb un solitari gol de Paco Alcácer.

La retransmissió del partit del València es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la bandaDes de la banda, a les 21:00 hores, amb Jordi Sanchis, la narració de Fermín Rodríguez i els comentaris de Robert Fernández.

També et pot interessar

stats