Economia denega la sol·licitud de pròrroga del nou Mestalla

El Consell haurà de decidir si decreta o no la caducitat de l'ATE

Nou Mestalla en obres
El nou Mestalla, en obres

La Conselleria d'Economia ha denegat la sol·licitud de pròrroga de l'ATE del nou Mestalla. El València havia demanat a la Generalitat una ampliació de cinc anys per a l'execució de l'ATE, el que comportaria allargar la finalització de les actuacions previstes fins 2030. Un dels motius amb què justificava aquesta sol·licitud era el fracàs de les gestions per a la venda de la parcel·la de l'actual Mestalla i la consegüent impossibilitat de finançar la resta d'obres. L'informe però, explica que, per a poder tindre dret a una pròrroga, els motius del retard haurien de ser no imputables al contractista i, en aquest cas, ho són.

Sentencia l'informe que València encara té pendent acreditar la realització d'una part de les actuacions previstes en la fase 1 de l'ATE, que ja hauria d'estar culminada en la seua totalitat. Tampoc consta cap actuació de les recollides en la fase 2.

Aquest informe no suposa la caducitat de l'ATE –que de moment continua activa–, tot i que pot convertir-se en un motiu de pes perquè, juntament amb l'informe de l'Advocacia de la Generalitat, se'n debata la resolució pròximament en el Ple del Consell.

D'aquesta manera, el València s'exposa a la caducitat de l'ATE i a la imposició de multes per part de les administracions, fet que obliga el club a moure fitxa ràpidament per a mostrar garanties convincents que pot portar a terme les actuacions previstes.

També et pot interessar

stats