Dol per la mort d'Españeta

La seua mort ha provocat milers de reaccions d'aficionats, jugadors i clubs d'arreu del planeta.

Españeta ha treballat en el club 55 anys

La mort de Bernardo España, Españeta, ha commocionat tot el món del futbol en general i al valencianisme en particular. Les xarxes socials s'han omplit de missatges d'estima, recordant l'amor que li tenia al València CF i la passió que sabia transmetre per aquest club entre tots els que l'han conegut, des d'afició i clubs de tot el planeta fins a futbolistes de totes les generacions que l'han tingut prop al llarg dels 55 anys que va estar treballant en l'equip dels seus amors.

Són milers les notes publicades, per exemple, a Twitter, on és tendència. Així, el mateix club anunciava la notícia afirmant que "mai haguérem volgut anunciar açò". Les reaccions s'han succeït ràpidament.

"Era el germà major, com un pare per als jugadors, la gran rata penada del club"

Últims capitans del València com David Albelda afirmava que "Españeta era admirable", Rubén Baraja destacava que el valencianisme que transmetia Españeta "eixia del seu cor", mentre que Fernando Gómez expressava que "ningú com ell" i Dani Parejo no oblida que va ser una de les persones que més cuidaren d'ell.

Ricardo Arias el considera el seu germà i "la gran rata penada" del club i Paco Camarasa, en declaracions al programa La Pròrroga de la ràdio d'À Punt, ha recordat que Españeta era "com un pare" per als jugadors i que el València era per a Españeta "la seua vida. Només va deixar de vindre quan físicament ja no podia més".

Mario Alberto Kempes, qui també va compartir infinitat de vesprades de futbol amb Españeta, ha recordat aquells desafiaments amb el baló que feia amb el seu amic abans dels partits.

Altres il·lustres com David Villa li dona les gràcies a Españeta "per ensenyar-me a voler i respectar al València", Juan Sánchez qui mai oblidarà "l'energia i positivitat que transmetia" o Miguel Ángel Bossio qui també l'ha definit com "un exemple de viure la vida amb positivisme i felicitat". Jugadors de l'actual plantilla del València s'han sumat al dol.

Molts clubs també han enviat missatges de condolença, entre ells els tres de la Comunitat Valenciana que militen en la primera divisió, Villarreal, Llevant i Elx.

També et pot interessar

stats