El València diu adeu a la il·lusió de la Copa

Dos gols del Celta en els primers minuts, claus en la derrota. Pepelu de penal, el golejador del València (1-3)

Douvikas ha sigut un maldecap per a la defensa del València
Douvikas ha sigut un maldecap per a la defensa del València / Manuel Bruque (Agència Efe)

El València ha dit adeu a la seua trajectòria en la Copa del Rei en un partit que se li ha complicat amb dos gols matiners (el primer en una errada de Jaume Doménech en l'eixida i el segon de penal de Diego López sobre Miguel Rodríguez) del Celta de Rafa Benítez, que ha sabut mantindre la renda. El gol de Pepelu (també de penal) abans del descans, ha tornat a animar Mestalla. El segon gol, de Douvikas i a deu minuts del final, ha acabat per matar el partit i l'eliminatòria. El Celta és qui estarà en els quarts de final.

Mestalla de les grans cites, partit de Copa, és a dir, elèctric. El València del Pipo Baraja, jove de per si, va ser un poc més tendre. Yarek per Mosquera, Jesús Vázquez per Gayà i Alberto Marí per Sergi Canós. Javi Guerra i Thierry Correia, joves veterans d'un onze oxigenat, però també menys precís. El Celta ha sigut superior a un, estranyament, poc fiable Pepelu. Tot i això, l'ambient del Mestalla ha propiciat que, primer Gabriel Paulista i després Hugo Duro després d'una acció d'un elèctric Fran Pérez, mostraren com se li anava a posar el partit a l'equip del gloriós Rafa Benítez.

Res més lluny de la realitat. El València s'ha desajustat. Els canvis necessiten temps, però el partit s'embolicava amb una erràtica eixida de Jaume Doménech. El d'Almenara i Yarek van acudir al mateix baló, que acabava en la xarxa amb una talonada inversemblant del nord-americà Luca de la Torre. Era el principi de dos minuts caòtics, perquè primer Yarek i després Diego López van ser decisius (negativament) del 0-2, amb el penal sobre Miguel Rodríguez. Douvikas ha fet el 0-2. Al quart d'hora, la il·lusió de Mestalla per la Copa pintava malament. I pitjor podia haver sigut si Jaume no haguera evitat amb el peu el tercer dels gallecs.

Pepelu, de penal

Al València li ha costat posar el camp del seu costat. Pepelu ha reduït les, per altra banda, poc habituals, imprecisions. I l'equip, amb una gran banda dreta, amb Correia i Fran Pérez, ha generat, més que ocasions, sensació de perill. A la mitja hora, un penal (assenyalat pel VAR) per mans de Carlos Domínguez, ha fet que els blanc-i-negres tornaren a posar-se en el partit. Pepelu, infal·lible des dels onze metres. Els gols i el VAR han fet que el temps afegit haja sigut de sis minuts. Yarek, en un embolic en l'àrea ha pogut fer l'empat, però Wiliot ha evitat que la pilota hi entrara.

Sergi Canós per Alberto Marí

Uns problemes físics d'Alberto Marí han obligat Rubén Baraja al canvi. Sergi Canós al camp, i Diego López, brillant a Cadis, acompanyara Hugo Duro. De jugar per dins, a fora. El Celta, còmode en camp propi, no ha deixat espais. El València no ha perdut la paciència. Als 10 minuts, una acció molt elaborada que Pepelu accelera per a Fran Pérez, que centra i Jesús Vázquez envia la pilota, alta.

En el 62, Baraja ha bellugat la banqueta. José Luis Gayà i Hugo Guillamón, al camp (per Jesús Vázquez i Fran Pérez). Experiència i un nou dibuix, amb Javi Guerra més a prop d'Hugo Duro, i Hugo donant oxigen Pepelu, incansable. Els locals no han tingut massa bones opcions, però tampoc no han patit. Elaboració amb paciència, i esperar les opcions. Una bona centrada de Thierry la remata alt Hugo Duro en una de les millors opcions d'un segon acte menys intens.

Iaremtxuk ha pogut fer l'empat en una acció de contra, amb Hugo Duro d'assistent. El xut, mossegat, l'ha enviat Iván Villar a córner. En el 80, el Celta ha fet l'1-3. En una acció entre Luca De La Torre i Renato Tapia per l'esquerra, la centrada del nord-americà la remata Anastasios Douvikas amb una gran cabotada que clava el baló per l'escaire.