El dilema d'Unai Emery

Es juga el final de la Lliga i de l'Europa League en menys d'una setmana

El dilema d'Unai Emery
Xavier Rubert
18 de maig 2021 - 14:24

El Vila-real té per davant huit dies de màxima intensitat amb dos compromisos vitals. D'una banda, els d'Unai Emery juguen l'última jornada de Lliga contra el Reial Madrid aquest dissabte en què necessiten sumar sí o si, i depenen de la resta de resultats per a assegurar-se un lloc en l'Europa League. En cas de no aconseguir-ho, jugarien l'any que ve la nova competició, un escaló per davall d'aquesta, la denominada Conference League.

No obstant això, tot açò passaria a un segon pla si, finalment, el pròxim dimecres guanyaren el Manchester United en la final de l'Europa League. En aquest cas, es classificarien directament per a la fase de grups de la Champions League del pròxim any.

Per això, Emery té el dilema de veure qui alinear per a cada partit. Anar amb tot per a intentar assegurar l'Europa League i esperar que no hi haja contratemps per a poder jugar dimecres la final; o jugar-se a una carta el títol europeu i la classificació per a la Champions.

Emery no amaga que són reptes "molt bonics" i que jugar la Champions els "il·lusiona"; i sap que no dependre d'ells en Lliga els pot condicionar. No obstant això, l'equip compta amb recursos.

Precisament, uns recursos i unes possibles rotacions que augmenten amb la tornada de Mario Gaspar, Rulli, i Capoue després de la sanció, i a l'espera que Samu Chukwueze i Foyth puguen arribar en condicions a la final.

També et pot interessar

stats