Es desbloqueja la vaga del futbol femení

Els clubs i els sindicats han arribat aquest dilluns a un acord per a signar el conveni col·lectiu que cancel·la la vaga.

Aquest cap de setmana no s'ha jugat cap partit de la Lliga Iberdrola
Aquest cap de setmana no s'ha jugat cap partit de la Lliga Iberdrola / Gorka Estrada (EFE).

Els sindicats AFE (Associació de Futbolistes Espanyols), UGT i Futbolistas ON, conjuntament amb els clubs de la primera Iberdrola, han acostat aquest dilluns les postures i han fixat el 20 de desembre com a data probable per a la signatura del primer conveni col·lectiu femení del futbol espanyol. Aquest acord implica el desbloqueig de la vaga iniciada per les jugadores aquest cap de setmana.

Després de la reunió d'aquest dilluns, entre les 13.00 h i les 16.20 h, en la seu del Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA), a Madrid, la patronal i els sindicats han confirmat que l'acord cancel·la la vaga en la màxima categoria del futbol femení, després de la parada que han protagonitzat les jugadores en les dos jornades del 16 i del 17 de novembre. Un cap de setmana en què s'han suspés els huit partits corresponents a la novena jornada de la Lliga Iberdrola, és a dir, la totalitat dels 16 equips participants en la competició.

Finalment, les futbolistes han aconseguit que s'arribe al 75% de la parcialitat laboral i als 16.000 euros anuals de salari mínim.

També et pot interessar

stats