Derrota del Villarreal a Ipurua en un frenètic final de partit (2-1)

L'equip de Calleja ha perdut l'oportunitat de col·locar-se en llocs europeus en un partit en què l'Eibar ha marcat un ritme intens.

Fabián Orellana, a punt de marcar el definitiu 2-1
Fabián Orellana, a punt de marcar el definitiu 2-1 / Efe

L'onze inicial de Javi Calleja a Ipurua presentava quatre novetats amb respecte al que va golejar l'Alabés, per 4-1, divendres a l'estadi de La Ceràmica: Quintillà, per la lesió d'Alberto Moreno, i Trigueros, Samu Chukweze i Ontiveros, com a alternativa a Cazorla, Moi Gómez i Gerard Moreno.

L'Eibar ha sigut el dominador del joc durant els minuts inicials imposant un alt ritme i amb ocasions i aproximacions a la porteria d'Asenjo d'Orellana i Kike García. Amb el pas dels minuts, el conjunt groguet ha anat trobant-se més a gust al terreny de joc i, a punt d'acabar el primer temps, Samu Chukweze, després d'una bona passada d'Ekambi, ha disposat de l'ocasió més clara per al Villarreal, però la pilota ha acabat eixint per damunt del travesser de la porteria de Dmitrović, i amb el 0-0 inicial s'ha arribat al descans.

En l'inici de la segona meitat Calleja ha mantingut l'equip de la primera part, però en banda ja calfaven homes com Cazorla, Moi i Gerard. Mendilibar també ha mantingut els mateixos protagonistes i el guió dels primers 45 minuts semblava repetir-se fins que en el minut 62 l'Eibar s'ha avançat amb una cabotada de Kike García a la treta d'un córner.

La reacció de Calleja ha sigut immediata, amb l'entrada de Moi Gómez en substitució d'Ontiveros, i 4 minuts després, amb el canvi ofensiu de Gerard Moreno per Manu Trigueros. En el 73 el Villarreal ho ha apostat tot amb l'entrada de Santi Cazorla per Anguissa. I quan els locals semblaven més prop del segon gol, amb ocasions d'Orellana i Kike García, desbaratades per Asenjo i el travesser, respectivament, ha arribat l'empat del Villarreal, amb un gran gol del pitxitxi de la Lliga, Gerard Moreno, que, després d'una gran passada de Pau, ha salvat l'eixida del porter local amb una vaselina per a després definir a plaer. Era el minut 88. L'Eibar s'ha bolcat a l'àrea grogueta i Sergio Asenjo, molt encertat, ha salvat el seu equip en diverses ocasions, fins que en el minut 95 una cabotada d'Orellana ha donat els tres punts al conjunt basc marcant el 2-1 definitiu.

L'Eibar i el seu tècnic, Mendilibar, respiren després d'aconseguir una merescuda victòria davant d'un Villarreal que no ha mostrat la millor cara i no ha pogut obtindre la victòria número 300 en Primera ni arribar a les places europees. El Villarreal es queda en la setena posició, amb 17 punts.