El derbi més estrany

Els dos equips arriben al partit amb moltes baixes i dubtes sobre el seu rendiment

El València, en crisi, superarà el Llevant en la classificació, si guanya al Ciutat de València

Llevant UE i València CF juguen el derbi més estrany
Llevant UE i València CF juguen el derbi més estrany / @LevanteUD
Daniel Hermosilla
12 de març 2021 - 07:00

València/ El derbi del cap i casal (estadi Ciutat de València, 21:00 hores) és un dels més estranys que es recorden. El tradicional favoritisme valencianista ha deixat pas a un estat d'incertesa que deixa el duel en aquesta estranya sensació del que veurem a la gespa. Fa poc més d'una setmana hauríem dit que el Llevant, insolent en la Lliga i llançat en la Copa del Rei, era el clar favorit. Ara, set dies després, les coses han canviat. La cruel eliminació en la Copa contra l'Athletic Club i la remuntada valencianista divendres passat contra el Vila-real han canviat l'ànim del pronòstic. Amb tot, un tòpic habitual que es va viure dimecres en la roda de premsa conjunta dels dos tècnics: en un derbi "no hi ha favorits", van coincidir. El partit del Llevant a Anoeta, on el millor va ser la derrota per sols un gol, ha obert el calaix dels dubtes en els granotes. Hauran superat en el derbi la depressió copera? Paco López ho té clar: "La Copa és passat, hem d'alçar-nos", va dir amb contundència dimecres en roda de premsa. I quina millor ocasió que en un derbi contra el València, amb el component emocional que té, contagiat per la rivalitat de les aficions.

La porteria granota

En el Llevant, el gran debat en aquest final de temporada està a la porteria. Aitor Fernández és el titularíssim. Però la irrupció de Dani Cárdenas ha creat un debat, animat també pel tècnic: "És una sort poder comptar amb dos grans porters", ha dit en les últimes setmanes Paco López. Aitor jugà la semifinal de Copa del Rei, competició que havia jugat al complet Dani. I el porter català jugà en Lliga al Wanda i a Anoeta, completant l'equilibri buscat pel tècnic de Silla. Aitor Fernández sembla que serà l'elegit per Paco López per al derbi, però l'entrenador juga a despistar en totes les últimes rodes de premsa.

El València, dues victòries consecutives

Estranya és la temporada del València. Des de fa algunes setmanes, Javi Gracia repeteix el desig següent: "Guanyar dos partits seguits", cosa que no han aconseguit en tota la temporada. I de pas, oblidar les dues últimes eixides, a Valdebebas i a Getafe, on els blanc-i-negres ni estaven ni els esperaven. Sobretot, contra el Reial Madrid. Gracia ha volgut reivindicar alguns partits del València fora de casa (Anoeta, Camp Nou...) per a dir que no tot és dolent en la trajectòria de l'equip a domicili. Però el futbol viu de present, i el que ens queda és els dos últims partits, derrotes pot ser que lògiques, però doloroses per la imatge.

Un derbi de grans absents

Més esperades en el Llevant (estan setmanes sense poder disposar d'alguns jugadors clau), i més notòries en el València, amb l'absència de quatre titularíssims. És tal volta l'únic aspecte que beneficia el conjunt del barri d'Orriols. Paco López ha variat més l'equip (de vegades per necessitat, de vegades per voluntat d'involucrar tota la plantilla i de pas dosificar-la) i ara, amb les baixes de José Campaña i Gonzalo Melero, de llarga durada, i de Sergio Postigo i Nemanja Radoja, pendents d'evolució per a tornar en els pròxims dies, l'equip ha pogut rendir a gran nivell, amb jugadors menys habituals, com Róber Pier, Son, Coke Andújar, etc, o canviats de posició (Rubén Rochina).

Javi Gracia no podrà comptar amb el que s'anomena la columna vertebral d'un equip. Carlos Soler i Uros Racic han sigut els dos migcentres titularíssims. A més, el capità José Luis Gayà tampoc està disponible. Maxi Gómez, tot i no estar molt encertat de cara a porta, ha sigut el davanter centre de Javi Gracia. Els quatre, absents per acumulació d'amonestacions. En l'entorn valencianista es parla fins i tot d'un canvi de sistema (defensa de 5 homes). L'uruguaià i un dels reforços del mercat, Christian Oliva i Daniel Wass, es perfilen com la parella de migcentres. Toni Lato per Gayà i Kevin Gameiro per Maxi són les altres dues variacions.

També et pot interessar

stats