Demanen que el nom de l'estadi del Vila-real CF siga en valencià

Un grup d'associacions de Vila-real ha signat un manifest perquè el camp groguet es diga Estadi de la Ceràmica

Demanen que el nom de l'estadi del Vila-real CF siga en valencià

Un grup d'associacions de Vila-real ha signat un manifest per a demanar al Vila-real CF que retole en valencià el nom del 'Estadi de la Ceràmica', que té prevista la inauguració després de les obres de remodelació el 31 de desembre, en el derbi contra el València CF. Les entitats que donen suport a aquesta inicitiva són l'Associació Cultural Socarrats de Vila-real, la Congregació de Lluïsos de Vila-real, la Penya Cèltic Submarí i el Centre Excursionista de Vila-real.

Vora 2.000 persones ja han signat a favor d'aquesta inicitiva, que segons els promotors, pretén preservar i protegir la llengua d'un poble valencianoparlant.

"Aplaudim el projecte de la nova remodelació de l’estadi, un emblema de la ciutat. I com que el sentim nostre, el volem nostre en tots els sentits, també en el de la llengua que parla el poble, el valencià. Per això pensem que el club no tindrà inconvenient d'anomenar el camp municipal “Estadi de la Ceràmica”, perquè la presència o absència d’una sola lletra (la -o final) no afecta en absolut la comprensió del significat (Estadi/Estadio), com tampoc afecta que l’accent siga en una direcció o una altra (Ceràmica/Cerámica)."

Els signants esperen que la presidència del club siga sensible a les tradicions locals i que atenga la petició.

També et pot interessar

stats