Debut somiat (1-0)

El València de Bordalás comença la Lliga amb una meritòria victòria, després de quedar-se amb deu futbolistes en el primer minut de joc, i amb una gran actuació del debutant Mamardashvili

Els jugadors del València celebren el gol de Soler davant l'afició
Els jugadors del València celebren el gol de Soler davant de l'afició / Biel Aliño (Efe)

El València ha començat la Lliga amb una important victòria contra el Getafe (1-0) en l'estrena oficial de José Bordalás en la banqueta de l'equip del Mestalla. L'equip s'ha refet a l'expulsió d'Hugo Guillamón a penes començar i ha defés amb caràcter el gol de Carlos Soler per a sumar els tres primers punts de la temporada amb un heroi inesperat, el porter Giorgi Mamardashvili.

Els partits entre el València i el Getafe sempre són intensos i polèmics. I aquest tampoc no ha defraudat. Quan a penes s'havia disputat un minut de joc, Jesús Gil Manzano, a instàncies del VAR, ha expulsat Hugo Guillamón per una dura entrada a Nemanja Maksimovic. L'era Bordalás no començava de la millor manera.

Però els blanc-i-negres, amb l'esperit competitiu del nou entrenador, no han acusat la inferioritat. De fet, s'han avançat en el marcador als deu minuts de joc. L'àrbitre ha xiulat penal per una acció de Djené a Txérixev i, tot i les protestes dels madrilenys, el VAR ha corroborat la infracció. Carlos Soler no ha perdonat i ha fet el primer gol de la Lliga 2021-2022.

A partir d'ací, el Getafe ha dominat sense crear molt de perill en la porteria defesa pel debutant Giorgi Mamardashvili, i el València es trobava còmode sense pilota i eixint a la contra. I amb l'1-0 favorable als locals s'ha arribat al descans.

El guió s'ha mantingut en la represa. Els madrilenys tenien el control de la pilota davant d'un València que es defensava de manera ordenada i buscava les seues ocasions en una acció a la contra. No ha canviat res fins que en el minut 75 s'han igualat les forces per l'expulsió d'Erick Cabaco per doble groga.

L'afició respirava, però el ben cert és que amb igualtat numèrica el Getafe ha fet un pas avant i ha disposat de les millors ocasions del partit. El pal ha evitat l'empat d'Arambarri, un jugador pretés pel València, i poc després Mamardashvili ha fet una gran parada després d'un llançament d'Hugo Duro.

Els blanc-i-negres han patit en els instants finals davant de l'espenta del Getafe, però han aguantat, amb el segell del nou tècnic, i gràcies a un inspirat Mamardashvili, per a sumar la primera victòria de la temporada i d'aquesta nova etapa. Un debut somiat per Bordalás i per l'afició, que, tot i l'alegria pel triomf, ha mostrat una altra vegada el malestar contra Peter Lim.