El davanter del València Rodrigo Moreno, nou jugador del Leeds

El club de Mestalla ingressarà 40 milions d'euros per la venda de l'hispanobrasiler.

Rodrigo entra en la clínica Ascires de València on passa la revisió mèdica per a oficialitzar el seu fitxatge pel Leeds United

El davanter del València Rodrígo Moreno ja és jugador del Leeds, després de l'acord a què han arribat els directius de l'equip de la Premier League i el president del club blanc i negre, Anil Murthy. L'accionista majoritari del Leeds, Andrea Radrizzani, i el seu director esportiu, Victor Orta, es desplaçaren ahir personalment a València per a negociar la contractació de l'hispanobrasiler, pel qual els de Mestalla ingressaran vora 40 milions d'euros.

El jugador ja es va entrenar dilluns a banda de la plantilla valencianista, al gimnàs de la ciutat esportiva de Paterna, i no va jugar el primer partit de pretemporada del València diumenge passat contra el Castelló.

Després de 172 partits de lliga amb el club de Mestalla en 6 temporades i 59 gols, el màxim accionista del València, Peter Lim, havia tornat a posar a la venda el jugador, ateses les dificultats econòmiques del club i coincidint que era una petició personal de l'entrenador del Leeds, Marcelo Bielsa, que buscava un atacant.

El València, tot i queno ha donat cap xifra i parla de principi d'acord en el seu comunicat, traspassa Rodrigo per un terç de la seua clàusula, que era de 120 milions d'euros, i se'n va de l'equip després de tres intents fallits de venda. Fa dos estius, el València va demanar 80 milions a un Reial Madrid interessat pel davanter i l'operació no va fructificar. Però el vertader fulletó va tindre lloc fa just un any, quan es va donar per segura l'eixida de l'atacant per 60 milions d'euros a l'Atlètic de Madrid.

L'hispanobrasiler va arribar a acomiadar-se dels seus companys i va arreplegar les pertinences. De nou, operació fallida. L'últim intent de venda havia sigut al gener d'enguany al Barça. La lesió del blaugrana Luis Suárez assenyalava Rodrigo per a substituir-lo, però es trencaren les negociacions, que finalment sí que han prosperat amb el Leeds.

També et pot interessar

stats