Cruel empat a la Nova Creu Alta (1-1)

El Sabadell ha igualat el duel en el minut 92, quan els orelluts ja assaborien el triomf.

César Díaz lluita per una pilota amb un jugador del Sabadell
César Díaz lluita per una pilota amb un jugador del Sabadell / La Liga

Óscar Cano plantejava el partit en la prèvia com una espècie de final que, si la guanyaven, atorgaria una tranquil·litat molt aconsellable per a tancar l'any en la zona de permanència. I a punt ha estat de confirmar-se'n la carta als Reis d'Orient, perquè el seu equip guanyava 0 a 1 en el minut 92. Però el Sabadell, millor en el segon acte, ha empatat en l'últim moment (1-1). Els dos equips depenen ara dels resultats de l'Alcorcón i del Tenerife per a saber si passen Nadal en llocs de descens.

Els primers 17 minuts de partit han sigut de tanteig entre els dos equips, tot i que eren conscients que hi havia alguna cosa més que tres punts en joc. D'ací les excessives precaucions defensives. Superat el primer quart d'hora, ha arribat la primera ocasió dels alb-i-negres, en traure un córner Marc Mateu des de la dreta, que s'hi ha passejat sense que ningú el rematara. Després, Zlatanovic ha avisat amb una rematada dura que se n'ha anat fora de poc.

I quan el Sabadell avançava una mica les línies buscant alguna opció ofensiva, amb el cronòmetre en el 45, Satrustegui ha rematat de cap en el segon pal un córner que ha tret de manera magistral Marc Mateu. Gol psicològic que deixava molt tocat el Sabadell.

Reacció del Sabadell

La segona part ha començat amb la moral pels núvols dels d'Óscar Cano, molt centrats en arredonir la faena i tancar el partit. Marc Mateu ha tingut una gran opció que ha desbaratat un defensa que ha interceptat el baló quan ja anava a batre el porter del Sabadell, Mackay. Totes les jugades ofensives passaven per la banda dreta i per Mateu, que en el 77, a la treta de cantonada, ha provocat la jugada més perillosa de la represa. Mackay no ha agafat el baló al vol i ha estat a punt de ficar-lo en pròpia porta. Per sort per als arlequinats, el porter gallec ha desfet l'errada caçant l'esfèric sobre la línia de gol.

El Sabadell ho ha apostat tot en l'últim quart d'hora i ha incorporat jugadors ofensius per a aconseguir el domini del joc i del baló. Primer ha avisat amb Guruzeta, que ha marcat en un clar fora de joc. I quan el rellotge superava el 92, la crueltat es materialitzava amb el gol de l'empat, inapel·lable i imparable de Querol de volea, aprofitant un mal retruc de la defensa castellonenca.