El Cotif tornarà a celebrar-se a la fi de l'estiu

L'Argentina i l'Uruguai ja han confirmat l'assistència a un torneig que homenatjarà Maradona

La selecció espanyola sub-20 es proclama campiona del Cotif per tercera vegada.
La selecció espanyola sub-20 es va proclamar campiona del Cotif en 2019, l'última edició disputada / À Punt Esports

El Torneig Internacional de Futbol de l'Alcúdia (Cotif) tornarà a celebrar-se enguany, després de la suspensió de la passada edició a causa de la pandèmia. El seu president, Eliseu Gómez, ha explicat en un comunicat que no hi havia raons que pogueren explicar la suspensió del torneig enguany, amb la pandèmia en recessió clara a Espanya.

Per això, l'organització ha treballat per a assegurar la tornada del campionat, que tindrà lloc del 23 d'agost al 2 de setembre, per la qual cosa recupera les dates antigues de celebració, quan se celebrava a la fi de l'estiu. “Es pretén així que s'haja accelerat la vacunació contra la Covid-19 a tot el món i el Cotif es puga celebrar amb públic a les graderies, un dels majors atractius del nostre torneig. No obstant això, serem abanderats de la responsabilitat i el compromís sanitari i, per tant, complirem amb totes les exigències que ens marquen les autoritats competents", ha explicat Gómez.

Homenatge a Maradona

El torneig ja ha anunciat la participació de les seleccions de l'Argentina i l'Uruguai, tant masculines com femenines, així com la celebració d'un homenatge a Diego Armando Maradona que comptarà amb la presència de Claudio Tapia, president de l'Associació de Futbol Argentí (AFA).

El comité organitzador treballa per a tancar el cartell de seleccions i equips que s'hi donen cita. Ja està tancada la participació de diversos combinats internacionals que donaran al campionat, de nou, el caràcter de mini Mundial, amb representants de diversos continents i la possibilitat de veure a l'Alcúdia el nou futbol que es practica a Sud-amèrica, Àsia o Àfrica, tant pel que fa als homes com a les dones.

A més, tindrà lloc una versió reduïda del Cotif Promeses, amb la celebració d'un potent campionat aleví que tornarà a reunir, en els camps limítrofs, joves jugadors arribats d'Espanya i fins i tot algun representant de clubs internacionals.

Torneig pioner

Per la gespa de l'Alcúdia han passat més de 7.500 futbolistes pertanyents a uns 120 equips o seleccions i procedents de més de cinquanta països durant les últimes quatre dècades.

A més, el Cotif va ser dels primers a implantar els tres punts per victòria en els partits. En 2008 ja es va apostar per les dones, amb un torneig que és hui, després de més de deu anys, un esdeveniment mundial. També en 2015 es van implantar deu canvis per a fer front a les exigències dels equips i en 2018 el torneig va ser la porta d'entrada del sistema de videoarbitratge VAR a Espanya.

També et pot interessar

stats