Costa Rica, Keylor Navas i deu més

L'exporter del Llevant i el Reial Madrid és la gran estrela d'aquesta selecció

El porter de Costa Rica, Keylor Navas
El porter de Costa Rica, Keylor Navas

La selecció espanyola de futbol s'estrena en aquesta Copa del Món contra Costa Rica. És el primer partit d'un grup en què també estan enquadrats amb Alemanya i el Japó.

Els ticos s'han classificat per a la competició per sisena vegada en la seua història, la tercera consecutiva, després de superar en la repesca el representant de la Confederació de Futbol d'Oceania, Nueva Zelanda, per 1-0.

El combinat centreamericà va aconseguir la seua millor posició a Brasil 2014, quan van arribar a quarts de final després de ser primers del grup de la mort, en què també estava l'Uruguai, Itàlia i Anglaterra, i de guanyar en els penals a Grècia en huitens de final. En Rússia 2018 va caure en primera ronda sumant només un punt en un empat davant Suïssa i perdent contra Sèrbia i el Brasil.

Veterania i joventut

Costa Rica arriba al Mundial de Qatar amb un equip que conjunta veterania i joventut. L'exporter del Llevant, Reial Madrid, i ara del PSG, Keylor Navas, és la gran estrela. Però l'equip és molt més que això. Tot i que hi ha molts jugadors que encara estan en la lliga del país costa-riqueny, molts altres han fet el pas en la seua carrera a Europa.

Óscar Duarte n'és un. De fet, va estar al Llevant o a l'Espanyol, entre altres. També el lateral esquerre, Bryan Oviedo, ha estat en països com Anglaterra o Dinamarca, però als seus 32 anys ha trobat nou equip als Estats Units. Encara així, continua rendint a bon nivell en la selecció.

Un dels jugadors amb més qualitat i més història de Costa Rica és Bryan Ruiz. El migcampista ofensiu, capità i jugador més veterà, ha estat en equips com el Fulham anglés, el PSV dels Països Baixos o l'Sporting de Lisboa, on va quallar grans actuacions. Amb 37 és el timó d'un joc que gira al voltant seu.

En la davantera Joel Campbell és la gran basa. L'extrem, que va passar pel Vila-real, però també per l'Arsenal anglés o Betis, va ser qui va fer el gol de la classificació per al Mundial en la repesca i vol continuar sent important en un conjunt que aspira a causar sensació.

Al costat d'ells, hi haurà altres jugadors amb menys veterania, però que poden fer carrera en el món del futbol. Un d'ells és Jewison Bennette, que amb 18 anys és la gran esperança del futbol del país i ja juga en el Sunderland de la Segona Divisió anglesa.

Luis Fernando Suárez es debatrà entre el 4-4-2 o el 4-2-3-1

El tècnic que porta la selecció és el colombià Luis Fernando Suárez. Seleccionador des de juny de 2021, suma la seua tercera experiència com a entrenador en un Mundial. En 2006, en el Mundial d'Alemanya, va aconseguir que l'Equador arribara a huitens de final. En Brasil 2014, per contra, no va poder superar la fase de grups amb la selecció d'Hondures. Des d'aleshores ha entrenat equips a Mèxic, Colòmbia o el Perú, fins a arribar a la selecció dels ticos.

El colombià imprimeix als seus equips un estil ofensiu amb alineacions que poden anar des del 4-4-2 amb dos puntes, fins al 4-2-3-1 amb una referència en atac i un home de qualitat com Bryan Ruiz, filtrant balons des del mig del camp.

També et pot interessar

stats