La Copa de la Reina haurà d'esperar

El València CF i el Llevant UE queden eliminats en quarts de final.

Derbi Llevant UE - València CF
Derbi Llevant UE - València CF / LFP

El Llevant femení ha dit adéu al somni de la Copa de la Reina. Les xiques de club granota van plantar cara en tot moment a les campiones vigents, del Barcelona, en els dos enfrontaments disputats de l'eliminatòria. Les catalanes guanyaren tant l'anada com la tornada per la mínima, un gol en cada partit va ser suficient per a eliminar el conjunt de Kino García.

Les llevantinistes aconseguien l'objectiu d'entrar en la Copa de la Reina de rebot, afavorides pel resultat de les seues rivals. Amb 38 punts han acabat octaves en la Lliga Iberdrola.

Les granota han tingut una temporada marcada pel canvi d'entrenador. El mes de febrer, el club comunicava a Andrés Tudela que no continuaria dirigint l'equip després de sis jornades sense aconseguir la victòria. Després agafava les regnes de l'equip Kino García, que fins aleshores era preparador del Llevant Femení B.

Kino s'estrenava en la banqueta guanyant l'Espanyol amb una contundent victòria de 0-6. Quatre d'estos gols els marcava la màxima golejadora de Primera Divisió, Charlyn Corral. La mexicana, amb 24 gols, ha batut el seu registre des que va arribar al Llevant, l'any 2015.

Trobem la tercera màxima golejadora al València CF. És la davantera Mari Paz Vilas, que ha marcat 19 gols en Lliga.

Les jugadores del València acaben la temporada amb un sabor agredolç per haver sigut eliminades en quarts de final de la Copa de la Reina, tot i haver lluitat sense descans contra un Atlètic de Madrid que va ser superior. Les blanc-i-negres no pogueren remuntar el 2-1 de l'anada a Madrid. A la fi del partit, 1-2, amb l'estadi Antonio Puchades de Paterna ple. Més de 1.700 aficionats encoratjaren les futbolistes en l'últim partit. Ho van fer aleshores, i ho han fet durant tota la Lliga Iberdrola.

És una Lliga cada any més competitiva. En les 30 jornades que hi ha, les valencianistes han sumat 50 punts per haver aconseguit 14 victòries, 8 empats i 8 derrotes. Si parlem de gols, un total de 49 a favor i 32 en contra. En conjunt, un balanç positiu que les deixa en la quinta posició de la classificació, insuficient per a l'equip de Jesús Oliva, ja que els hauria agradat finalitzar més amunt en la taula.

Esta setmana s'obri un període d'entrenaments suaus fins que arribe el moment de les vacances.

També et pot interessar

stats