Contundent derrota del València al camp del Mallorca (4-1)

Ferran maquilla el resultat amb la diana valencianista

Derrota del València a Son Moix
Derrota del València a Son Moix / La Liga Santander

Un efectiu Mallorca ha derrotat el València per 4-1, en el primer partit de la segona volta del campionat lliguer. Els tres punts ajuden els de Moreno a eixir del descens, mentre que el València desaprofita les entropessades del Sevilla i de l’Atlètic de Madrid per retallar distàncies amb els equips de dalt. El fantasma de la supercopa i de la mala imatge que donaren ha tornat a aparéixer a Son Moix.

Tres gols mallorquins en la primera part

A pesar de la pluja i del vent, la borrasca Gloria no ha impedit que el partit s’hi jugara. 11.000 espectadors a Son Moix, entre ells més de 3.000 valencianistes. El marcador l’ha estrenat el Mallorca, l’equip que ha mostrat més actitud i disposició. Al minut 7 Antonio Raíllo anotava el primer. Falta que trau Salva Sevilla i rematada de cap del defensa cordovés, que completament sol bat Jaume Doménech (1-0). Celades li ha donat la continuïtat després de l’errada del partit de la Supercopa, en detriment de Cillessen.

El València responia amb una ràpida contra protagonitzada per Gameiro que frenava la defensa local i, ofensivament, poc més. L’equip de Vicent Moreno es creixia i al minut 22 Budimir feia pujar el segon al marcador (2-0). Coquelin prèviament li havia regalat el baló a Dani Rodríguez. El conjunt mallorquí estava pletòric davant un València enfonsat, sense intensitat, i al minut 41 Budimir de nou batia Doménech (3-0). Gran jugada d’equip i excel·lent definició del croat. Celades decidia moure fitxa al minut 43, i treia del camp a Txèrixev, que venia d’una lesió, perquè entrara Ferran, després de la seua recuperació exprés. Era la manera de dir-los que les coses no podien continuar així.

Ferran ha marcat el gol valencianista

‘Tot ho teníem i res no ens faltava’ devia pensar Celades. Expulsió de Parejo per doble groga només començar el segon temps. La primera li l’havien tret al minut 6, la segona molt estricta per la falta que li fa a Budimir. El madrileny es perdrà el partit de Lliga contra el Barcelona. Amb 10 homes al camp, Celades feia el segon canvi. Retirava Gameiro perquè entrara el també recuperat Lee Kang-in.

El València ha intentat estirar-se, i buscar porteria però no aconseguien crear perill. Al Mallorca li eixia tot, seguretat defensiva i seguia buscant la porteria de Jaume Doménech. Al minut 79, marcaven el quart. Bon gol de Dani Rodríguez per arredonir un gran partit dels vermellons. Tot i que el València ha maquillat el resultat al minut 82 (4-1). Ferran ha demostrat que continua en ratxa golejadora, i assistit per a Daniel Wass, ha definit la diana en la primera ocasió que ha disposat. L’oratge tampoc acompanyava i hi havia ganes de que l’àrbitre xiulara el final.

El València haurà de fer autocrítica i començarà a preparar la defensa de la copa. El dimecres, 22 de gener, a les 9 de la nit s’enfronta en partit únic a las Gaunas al Logronyés. El pròxim dissabte en Lliga rep la visita del Barcelona a Mestalla.