Continua la polèmica pel contagi de jugadors del Fuenlabrada

La RFEF ha obert un expedient al club minuts després d'un comunicat del CSD on es demanen sancions.

Els jugadors del Fuenlabrada continuen confinats a l'hotel de la Corunya
Els jugadors del Fuenlabrada continuen confinats a l'hotel de la Corunya / Cabalar (Efe)

El contagi massiu de coronavirus de jugadors i plantilla del Fuenlabrada continua fent parlar. L'Elx demana justícia, és un dels majors perjudicats perquè pot perdre’s participar en els play-offs d'ascens per la suspensió de l'últim partit de Lliga de l'equip madrileny contra el Depor, i perquè es va enfrontar a l'equip divendres passat, 17 de juliol. Ja ha enviat un escrit oficial a la Lliga i a la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF) mostrant les seues queixes i arguments.

I sembla que li poden fer cas perquè el Consell Superior d'Esports (CSD) ha emés un comunicat en què assenyala el Fuenlabrada per haver incomplit els protocols i haver viatjat a la Corunya amb casos positius de Covid-19 “posant en perill la salut dels seus jugadors, la salut pública i la competició en el seu conjunt”.

En el mateix comunicat demana tant a la Lliga com a la RFEF (a través del seu Comité de Competició) que s'estudien estos extrems i s'apliquen “les mesures que consideren oportunes per a evitar que es torne a produir un incident similar en el futur”. Es parla de sancions i la Federació va mantindre ahir una reunió extraordinària on es va obrir un expedient al Fuenlabrada. Els madrilenys han dit que són “acusacions falses d'enorme gravetat”.

El Depor va més enllà i l'alcaldessa de la Corunya, Inés Rey García, ha anunciat que demà dijous posarà els fets en coneixement de la Fiscalia de l'Audiència Provincial per tal de veure si s'ha comés algun delicte o imprudència no només per part del club madrileny sinó fins i tot de la Lliga, ja que, segons el consistori, “hi ha indicis que persones de la Lliga coneixien de l'existència de positius de membres del club Fuenlabrada abans de començar el viatge a la ciutat”.

De moment s'ha ajornat l'Almeria-Girona de la promoció d'ascens que s'havia de jugar demà dijous, però si li donen el partit per perdut al Fuenlabrada contra el Depor, l'Elx jugaria com a sisé classificat la promoció d'ascens a Primera.

També et pot interessar

stats