El Constitucional avala que les ràdios no paguen per retransmetre el futbol als estadis

Considera que el dret a informar preval sobre el de comercialització dels clubs

La ràdio d'À Punt Mèdia, present al camp de Mestalla
La ràdio d'À Punt, present al camp de Mestalla

El Tribunal Constitucional (TC) ha avalat el lliure accés de les ràdios als estadis de futbol per a retransmetre els partits en considerar que preval el dret a informar de les cadenes de ràdio sobre el dret d'empresa dels clubs.

El ple ha desestimat per majoria de 9 a 2 la qüestió d'inconstitucionalitat promoguda el 2018 pel Tribunal Suprem, que va preguntar a la cort de garanties si aquest precepte de la Llei General de Comunicació Audiovisual, que permet a les emissores de ràdio retransmetre sense pagament de drets els partits de futbol, és constitucional, o si per contra va en detriment de la llibertat d'empresa.

La decisió del Suprem obeïa a la iniciativa de la Lliga de Futbol Professional, que tenia com a fi explotar els partits amb les emissores de ràdio en condicions similars a les que tenen les televisions.

La sentència considera que, encara que el lliure accés de les emissores als estadis pot afectar el dret a la propietat dels qui proveeixen l'espectacle esportiu, la finalitat de la la norma ho justifica, ja que el seu objectiu és garantir el dret a informar i a rebre informació.

També et pot interessar

stats