El Consell Superior d'Esports, la Lliga i la Federació pacten el retorn del futbol

La tornada als entrenaments podria donar-se el 4 de maig.

El president de la RFEF, Luis Rubiales, la presidenta del CSE, Irene Lozano, i el president de la Lliga, Javier Tebas, després de la reunió de dissabte
El president de la RFEF, Luis Rubiales, la presidenta del CSE, Irene Lozano, i el president de la Lliga, Javier Tebas, després de la reunió de dissabte / Efe

El Consell Superior d'Esports, la Lliga i la Reial Federació Espanyola de Futbol han pactat la futura tornada als entrenaments del futbol professional. Un fet que estarà sempre supeditat a l'evolució de la pandèmia de la Covid-19 i a les decisions del Ministeri de Sanitat. És a dir, que el retorn tindrà lloc sempre que ho permeten les circumstàncies sanitàries i amb estrictes protocols de salut.

Per a poder reprendre la competició, s'hauria fixat el 4 de maig com a data per a tornar als entrenaments, que començarien de manera individual o en grups reduïts. Abans d’aquesta data, s'haurien de realitzar tests de detecció massius i a partir de l'11 de maig s'ampliarien els grups de treball perquè el dia 18 ja s'entrenen els equips al complet i la competició es reprendria la segona o la tercera setmana del mes de juny.

Es pretén que els equips realitzen una pretemporada d'un mes abans de jugar les onze jornades que resten de campionat i poder acabar abans del mes d'agost. El pacte arribà aquest dissabte, després d'una trobada de més de huit hores al Palau de Viana, seu del Ministeri d'Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, entre la presidenta del Consell Superior d'Esports, Irene Lozano, el president de la Lliga, Javier Tebas, i el president de la Reial Federació, Luis Rubiales.

Durant la reunió, també s’han compromés a dedicar una part dels recursos que generen els drets audiovisuals del futbol a un rescat de la resta d'esports federats, olímpics i paralímpics i també a crear un fons de contingència de deu milions d'euros per a ajudar els esportistes més vulnerables. La intenció és convidar a participar en aquest fons altres entitats esportives com ara l'Associació de Futbolistes, AFE, que ja ha contestat mitjançant un comunicat en què manifesta "la sorpresa per no haver sigut convocats a aquesta trobada en què els futbolistes som una part fonamental d'aquest esport”. No obstant això, “l’AFE agraeix el principi d'acord aconseguit i que s'hagen aparcat les polèmiques i baralles estèrils que no beneficien gens el futbol espanyol".

Des del sindicat de futbolistes també recorden l'intens treball que "realitzem durant setmanes amb la Lliga per a instrumentalitzar la creació del fons econòmic per a situacions d'especial vulnerabilitat de companys i companyes". Els principals destinataris d'aquest fons, segons l’AFE, haurien de ser "els futbolistes de la Segona B i Tercera Divisió i les futbolistes de Primera i Segona en situació de vulnerabilitat".

També et pot interessar

stats