El Consell Superior d'Esports declararà professional el futbol femení

Imatge del partit entre el Llevant femení i l'Atlètic de Madrid femení
Imatge del partit entre el Llevant femení i l'Atlètic de Madrid femení

El president del Consell Superior d'Esports (CSD), José Manuel Franco, ha anunciat aquest dimarts en el Congrés que aquest organisme declararà professional el futbol femení de màxima categoria el pròxim dia 15.

"El nostre compromís amb la igualtat en l'àmbit esportiu es concretarà en una fita històrica. He volgut que siga en la meua primera compareixença en seu parlamentària i davant aquesta cambra, on els anuncie solemnement que el pròxim 15 de juny el Consell Superior d'Esports declararà professional el futbol femení de màxima categoria", ha dit.

Franco ha assenyalat que espera "comptar amb el suport unànime de tot l'estament esportiu i polític, perquè avançar en matèria d'igualtat és un benefici global per a la societat en el seu conjunt, és símptoma de bona salut democràtica i de polítiques públiques orientades a crear societats més lliures i justes".

En la seua primera intervenció en la comissió de cultura i esport, dos mesos després de la seua presa de possessió, Franco ha destacat les polítiques públiques esportives per a acabar amb la falta d'oportunitats que pateixen algunes dones esportistes, tècniques, gestores i directives, així com la iniciativa del CSD de dissenyar un protocol de prevenció i detecció de l'assetjament i abús sexual i la creació d'un Observatori d'Igualtat en l'Esport.

A més, també ha enumerat els cinc pilars en què es basa la primera estratègia d'igualtat del CSD, que són la promoció de la pràctica esportiva en igualtat; l'increment del nombre d'entrenadores, tècniques i jutgesses; l'augment de la presència de la dona en llocs de lideratge en organitzacions esportives; la prevenció de la violència contra les dones i l'ús del llenguatge inclusiu i comunicació en clau de gènere.

Franco ha parlat de les reformes normatives que escometrà el govern i ha ressaltat que la futura llei de l'esport, que renovarà la de 1990, contindrà preceptes per a assegurar la igualtat efectiva entre homes i dones, amb "especial incidència en alguna situació sagnant com la desprotecció que pateixen les dones esportistes embarassades".

També et pot interessar

stats