Es confirma la vaga de les futbolistes de la Primera Iberdrola

La vaga tindrà lloc el 16 i 17 de novembre, ja que no han arribat a un acord en l'acte de conciliació celebrat aquest dilluns a Madrid.

Membres de la patronal i els sindicats del futbol femení durant l'acte de conciliació
Membres de la patronal i els sindicats del futbol femení durant l'acte de conciliació / Efe.

Les futbolistes de la Primera Iberdrola han decidit fer vaga en no arribar a un acord amb el Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) a Madrid, on s'han reunit aquest dilluns en un acte de conciliació per a evitar la convocatòria de vaga que anunciaren les jugadores la setmana passada. Aquesta vaga es convoca pel bloqueig en la negociació per a la firma del conveni col·lectiu.

L'acord no ha sigut possible després de tres hores de reunió en què estaven citats els tres sindicats en la taula negociadora del primer conveni col·lectiu(AFE, UGT i Futbolistes ON, l'ACFF) i les tres entitats no associades: l'Athletic Club, el Barcelona i el Tacón.

El principal escull és la jornada de 35 hores setmanals en el còmput semestral i el salari mínim de 16.000 euros anuals que demanen les futbolistes i al qual s'oposen els clubs perquè, segons Rubén Alcaine, president de l'ACFF, "no acabem d'entendre eixa pujada exponencial que realment és inassumible per a molts clubs". D'altra banda, el president de Futbolistes On, Juanjo Martínez, considera que "no es pot permetre que l'elit del futbol femení estiga a mitja jornada".

La vaga indefinida començarà el cap de setmana del 16 i 17 de novembre, és a dir, la novena jornada de Lliga, però no afectarà els partits de Champions ni de la selecció espanyola, així com tampoc els entrenaments.

També et pot interessar

stats