La condició que demana ara el València CF perquè el nou Mestalla siga seu del Mundial

El club signarà el compromís amb la FIFA si té la garantia que no el sancionaran per incompliment

El nou estadi de Mestalla i el logo del Mundial 2030
El nou estadi de Mestalla i el logo del Mundial 2030

La candidatura valenciana com a seu del Mundial 2030 continua en l'aire. Aquesta setmana, el València CF s'ha tornat a pronunciar respecte de si el nou Mestalla podria acollir partits de la gran cita d'ací a sis anys.

Un estadi que, recordem, fa més de quinze anys que continua parat i sense solució, almenys, a curt termini.

Així, el València CF ha anunciat que signarà el compromís de la FIFA, que sol·licita als tres promotors que han d'acollir la cita en una seu, si té la garantia que no serà sancionat en cas d'incompliment. Un compromís que ja han signat tant la Generalitat Valenciana com l'Ajuntament de València.

El club al·lega que no ha signat fins ara perquè no té la seguretat jurídica per a poder dur a terme i finalitzar les obres del nou Mestalla, fet pel qual s'arrisca a multes milionàries pel que seria l'incompliment d'aquest compromís amb l'ens organitzador del Mundial.

En una batalla que ja dura anys entre les diferents administracions públiques i el mateix València CF, l'Ajuntament va aprovar el passat mes de febrer el fet d'exigir una auditoria externa i independent per tal de determinar el cost total de les obres del nou Mestalla. Una mesura imposada perquè el consistori puga exigir lícitament al club garanties suficients i eficaces, en forma d'avals, sobre aquestes.

En el mateix ple, de fa dos mesos, també es va aprovar ajornar qualsevol qüestió relacionada amb el nou Mestalla a l'espera de la resolució sobre la caducitat de l'ATE que s'espera que es faça pública en els pròxims dies.

També et pot interessar

stats