Compromís presenta 46 esmenes per a donar més poder a les aficions i reconéixer la Copa del 37 del Llevant

També demanarà que es reconega la pilota valenciana en l'àmbit estatal

Manifestació contra Peter Lim a les rodalies de Mestalla
Manifestació contra Peter Lim a la rodalia de Mestalla

El grup Compromís en el Congrés presentarà a la Mesa de la Comissió de Cultura i Esport 46 esmenes per a regular diversos aspectes de l'esport i de les Societats Anònimes Esportives (SAD).

Entre els principals punts hi ha el fet de donar més poders a les aficions dins dels clubs esportius. D'aquesta forma, tractaran de fer que tinguen més poder en la presa de decisions i puguen associar-se de manera regulada per a tindre accés a subvencions.

Així, entre les esmenes es demana, concretament, que siguen les aficions les que hagen d'aprovar, en última instància, una venda o canvi d'estadi a més de vint quilòmetres de distància, la modificació dels colors oficials, de l'escut o del nom i la unió a competicions privades.

El document que presenta la formació taronja al Congrés també tracta de regular els agents de representació esportiva i la seua activitat econòmica, i pretén evitar els anomenats "taurons especulatius" que entren en els clubs per a fer negoci i, més concretament, aquells que puguen provindre de països que siguen paradisos fiscals i que no estiguen sotmesos a controls periòdics.

Respecte de les competicions oficials espanyoles, l'esmena 37 tracta que no se celebren fora de l'estat espanyol i, en la 39, que s'equiparen els drets audiovisuals dels equips que participen en cada competició.

Reconeixement de la Copa del 37 i de la pilota en l'àmbit estatal

Entre les esmenes que ha presentat Compromís, també està el fet de reconéixer l'oficialitat de la Copa de l'Espanya Lliure - Trofeu del President de la República de 1937 guanyada pel Llevant i que no està reconeguda per ser d'abans de la dictadura.

També pretén que la pilota valenciana siga reconeguda en l'àmbit estatal, fet que "condiciona els drets" dels quals podria gaudir aquest esport.

També et pot interessar

stats