Es compleix mig segle del debut de la selecció espanyola de futbol

Sense estar reconeguda oficialment per la Federació, va jugar el primer partit el 21 de febrer de 1971 a Múrcia, contra Portugal (3-3).

Les jugadores de la selecció celebren un dels gols contra l'Azerbaidjan
Les jugadores de la selecció celebren un dels gols contra l'Azerbaidjan / Twitter: @SeFutbolFem

El 21 de febrer de 1971 un grup de futbolistes espanyoles van donar visibilitat a les dones en l'esport i van començar a obrir camí per a futures generacions. Sense estar reconeguda oficialment per la Federació, la selecció espanyola de futbol femení va jugar aquell dia el primer partit de la seua història. Va ser a l'estadi de La Condomina de Múrcia, contra Portugal i, encara que el resultat era el que menys importava, el duel va acabar amb empat a tres gols. Encara van haver de passar vora deu anys més, el 21 d'octubre de 1980, perquè la Federació les reconeguera oficialment.

Aquesta fita arriba només tres dies després que l'actual selecció es classifique per a l'Eurocopa d'Anglaterra de 2022, que comença d'ací a 500 dies. L'equip que entrena Jorge Vilda va guanyar contundentment l'Azerbaidjan (0-13), amb cinc gols de la llevantinista Esther González i un altre de la també granota Eva Navarro. A més, el partit també va servir perquè Jenni Hermoso, jugadora del Barça, es convertira en la futbolista amb més gols en la història de la selecció (41). Ara l'equip està preparant l'últim partit de la fase classificatòria per a l'Eurocopa, que dimarts l'enfrontrà a Polònia, amb la classificació ja a la butxaca.

Cinquanta anys després, a pesar dels avanços que s'han anat assolint amb el temps, el futbol femení encara lluita per fer efectiva la plena igualtat. De fet, fa a penes un any que es va firmar el primer conveni col·lectiu del futbol femení, una eina que ja fa molt de temps que tenien els futbolistes i qualsevol altre treballador espanyol.

També et pot interessar

stats