Comença la nova Primera RFEF, amb tres equips valencians

El Castelló, l'Alcoià i el Vila-real B competiran en el Grup 2 de la categoria que substituirà l'antiga Segona B

Distribució dels equips en la nova Primera RFEF
Distribució dels equips en la nova Primera RFEF / À Punt

Aquest divendres es dona el tret d'eixida a la nova Primera RFEF. Tres equips valencians, el Castelló, l'Alcoià i el Vila-real B, competiran en la tercera categoria del futbol estatal que substituirà l'antiga Segona Divisió B. El futbol valencià ha passat de tindre huit equips en la Segona B en la passada temporada, a només tres en la categoria que la substituirà.

En aquesta nova categoria competeixen quaranta equips, dividits en dos grups de vint atenent a criteris geogràfics. Els equips valencians han quedat enquadrats en el complicat Grup 2, que incorpora equips de Catalunya, Castella-la Manxa, illes Balears, Múrcia, Comunitat de Madrid, Andalusia i del Principat d'Andorra.

El primer a estrenar-se serà l'Alcoià, que debuta al Collao contra el Betis Deportivo, el filial del club del Benito Villamarín. Dissabte serà el torn per al Vila-real B, que visita el San Fernando, i del Castelló, que jugarà al Carlos Belmonte contra l'Albacete.

El sistema de competició serà una lliga de 38 jornades a la finalització de la qual els cinc últims classificats de cada grup baixaran a Segona RFEF, i el campió de cada grup pujarà a Segona Divisió. Les altres dos places d'ascens se les jugaran huit equips en un play-off entre els classificats del segon al cinqué lloc de cada grup. Jugaran eliminatòries a partit únic i, en cas d'empat, hi haurà pròrroga, però si després encara persisteix la igualada, passarà el millor classificat en la primera fase. Si els dos equips han acabat en el mateix lloc, hi haurà tanda de penals. 

Castelló: superar els dubtes

El Castelló tornarà a jugar en la tercera categoria després d'una curta estada en el futbol professional. Ara, en Primera RFEF, buscarà reconduir la situació del club per a intentar estar tan alt com siga possible en la temporada en què celebrarà el centenari.

L'exfutbolista del València i del Leeds United, Pablo Hernández, que torna a l'equip de la seua terra, serà el líder indiscutible d'un equip que haurà de superar els dubtes generats en la pretemporada. Amb una plantilla encara per tancar, el club orellut està cridat a ser un dels equips que lluite per l'ascens.

Alcoià: mantindre l'essència

Després d'un ascens de Tercera a Segona B i d'aconseguir una plaça en la la nova Primera RFEF, l'Alcoià afronta una temporada exigent en què el seu entrenador, Vicente Parras, confia que l'equip no perda els senyals d'identitat dels dos últims cursos.

Amb la incorporació de deu futbolistes a la plantilla, l'objectiu de l'Alcoià ha de ser assegurar la permanència en la tercera categoria del futbol estatal, però sense renunciar a res.

Vila-real B: un equip pràcticament nou

El Vila-real B comença aquesta nova aventura amb més dubtes que certeses després d'una pretemporada amb mals resultats i en què han eixit de l'equip jugadors amb pes en el projecte anterior. Així, el tècnic Miguel Álvarez afronta la cinquena categoria al capdavant del filial groguet amb un equip quasi nou i amb molts jugadors joves. L'objectiu ha de passar per tractar d'aconseguir la permanència.

També et pot interessar

stats