Clubs no professionals d'Europa creen una competició en resposta a la Superlliga

El Conca Mestallistes de València serà el representant espanyol en un torneig que reuneix clubs històrics reconstruïts pels seus aficionats

Cartell de la competició Fenix Trophy
Cartell de la competició creada per a revindicar el futbol amateur / Twitter: @FenixTrophy

El CE Conca Mestallistes 1925, entitat futbolística valenciana que milita en segona regional, disputarà durant la temporada 2021-22 el nou Trofeu Fènix, que enfrontarà en un format de lligueta huit clubs no professionals europeus.

En la nova competició, de caràcter amistós, hi haurà clubs històrics reconstruïts pels seus aficionats com el Brera de Milà, el Lodigiani de Roma, l'United of Manchester, el AFC DWS d'Amsterdam, l'AKS Zly de Varsòvia, el Raptors de Praga i l'HFC Falke d'Hamburg.

En ple debat originat per la Superliga impulsada pels clubs més rics d'Europa, el campionat agrupa clubs que es distingeixen per la seua aposta decidida pel futbol amateur organitzat a través de l'accionariat popular.

El Trofeu Fènix compta amb l'aprovació de la UEFA i es disputarà entre la tardor de 2021 i la primavera de 2022 i amb una fase final a la ciutat italiana de Rímini.

El CE Conca, club de barri a qui dona nom el carrer Conca de València, és l'origen del CE Mestalla, filial del València, i malgrat competir sempre en categories regionals, del seu planter van emergir històrics jugadors valencians com Ricardo Alós, Seguí i Pepín, que van aconseguir la internacionalitat amb Espanya.

També et pot interessar

stats