Chelsea, Kanté i deu més

El Vila-real s'enfronta al guanyador de la Champions League en la Supercopa d'Europa

El Chelsea arriba a la Supercopa d'Europa com a campió de la Champions League
El Chelsea arriba a la Supercopa d'Europa com a campió de la Champions League

El Vila-real, en la seua condició de campió de l'Europa League, s'enfronta aquest dimecres a tot un guanyador de la Champions League en la final de la Supercopa d'Europa, un segon títol continental que haurà de disputar contra el totpoderós Chelsea anglés.

Es tracta d'un equip format gràcies als petrodòlars del multimilionari rus i israelià, Roman Abramovich, que des que va comprar el club l'any 2003 per 165 milions d'euros, no ha deixat d'invertir en grans jugadors i entrenadors per a portar el club al més alt del món del futbol. De fet, en 18 anys, ha guanyat 17 dels 32 títols entre competicions nacionals i internacionals que té. A més, també ha dut el conjunt del barri ric de Londres a guanyar les dues primeres Champions League de la seua història, la d'enguany, i la que va aconseguir amb Roberto Di Matteo la temporada 2011-2012, després de derrotar el Barça de Guardiola en semifinals.

El rus propietari del Chelsea, Roman Abramovich
El rus propietari del Chelsea, Roman Abramovich

Futbol i petrodòlars

Des de 2003, Abramovich s'ha gastat aproximadament 2.000 milions d'euros en fitxatges. Des dels 44 milions amb què es va fer amb Shevchenko del Milà en 2006, els 58,5 de Fernando Torres pagats al Liverpool en 2010, els 66 de Morata en 2017 o 80 de Kepa Arrizabalaga en 2018.

Ara, el rus prepara una nova ofensiva per a fer-se amb el que seria el fitxatge més car de la història del club. S'espera que els londinencs paguen 113 milions pel davanter de l'Inter, Romelu Lukaku, però, afortunadament per al Vila-real, no arribarà a temps per a jugar la final.

Equip jove i portentós

El Chelsea, comandat per l'alemany Thomas Tuchel, arriba al partit després d'haver fet un final de l'última temporada magnífic. Tot i haver estat fora de les posicions de Champions i, inclús, d'Europa League durant gran part de la temporada, els londinencs van millorar la seua imatge a partir de Nadal per a finalitzar el campionat domèstic en quarta posició i guanyar el títol.

Els jugadors del Chelsea Ziyech, Pulisic, Havertz i Werner
Els jugadors del Chelsea Ziyech, Pulisic, Havertz i Werner / Twitter: @ChelseaFC

Aquesta temporada, sense que encara haja fet cap incorporació de renom, el club manté un bloc jove i potent, adobat d'altres que li posen la veterania i el cap en els moments de màxima dificultat. Un d'ells és Azpilicueta, capità i la persona que va alçar el títol a la ciutat de Porto.

Però l'equip anglés està farcit de grans jugadors que componen un bloc ple de talent i creativitat. Mason Mount, Kai Havertz, Jorginho, Pulisic o Werner serien les principals peces. Però aquest Chelsea i els seus últims èxits no s'entendrien sense la figura de l'únic i insubstituïble N'Golo Kanté.

El jugador del Chelsea, N'Golo Kanté
El jugador del Chelsea, N'Golo Kanté / Twitter: @ChelseaFC

El francés és un portent físic, un pulmó que defensa com ningú i ataca el primer. A pesar de no ser el jugador més alt, o més fort, sempre està ahí, disposat a furtar la pilota i tallar el joc dels equips contraris. Es tracta d'un jugador que va ser clau en la consecució del títol europeu, però també del Mundial que va guanyar la selecció de França l'any 2018.

També et pot interessar

stats