Centenari del Vila-real | Així és la trajectòria del submarí per Europa

L'equip groguet va guanyar l'Europa League l'any 2021

Així ha sigut el pas del Vila-real per Europa

La trajectòria del Vila-real en competicions europees està plena de nits especials que els groguets no oblidaran mai. Entre altres destaca la del 26 de maig de 2021 a Gdansk. L'Europa League és el primer títol dels 100 anys de vida groguets. Enguany són el primer equip espanyol a disputar la Conference League i, qui sap si el primer a guanyar-la. Sens dubte, seria el gran colofó de l'any del centenari.

Via Intertoto va aconseguir el Vila-real el passaport per a debutar en la Copa de la UEFA al setembre de 2003. L'any de l'estrena dels groguets en UEFA van caure en semifinals contra el València.

Dos anys després va arribar el debut en la Lliga de Campions amb la visita del totpoderós Manchester United. El submarí meravellà el Vell Continent amb el seu joc i el Madrigal va viure una nit màgica contra l'Inter de Milà. El gol d'El Vasco, Arruabarrena, va portar els de Manuel Pellegrini a la històrica semifinal d'amarg desenllaç contra l'Arsenal .

La temporada passada, en la quarta participació en la màxima competició continental, el submarí tornava a caure en semifinals, aquesta vegada contra el Liverpool. En la mateixa ronda, però en Europa League, havien caigut també contra els anglesos en 2016 i contra el Porto en 2011, però el 26 de maig de 2021, a Polònia, els d'Unai Emery escrivien el seu nom en la història alçant el primer títol del Vila-real. Una eterna tanda de penals contra el Manchester United coronava Rulli com l'heroi de la final.

També et pot interessar

stats