Centenari del Vila-real | Repassem els ascensos i descensos del submarí

L'equip groguet s'ha instal·lat en l'elit del futbol mundial després que el seu primer ascens a Primera Divisió fora fa només 25 anys

Repassem els ascensos i descensos del Vila-real

En la setmana del centenari del Vila-real, ens centrem en els ascensos del club al futbol professional. Unes gestes que han il·lusionat l'afició en veure que el submarí es feia un lloc entre els grans. El que semblava un miracle ha passat a convertir-se en una realitat amb fonaments ben sòlids.  

Primer, el 1970, un Vila-real modest s'estrenava en Segona Divisió. Va ser la primera gran gesta del club, que es va repetir l'any 1992, quan tornaren a la categoria de plata.

Ningú s'esperava que això seria només l'inici d'un camí llarg i exitós. Cinc anys després, l'arribada de Fernando Roig donaria pas a una nova era.

El maig del 1998 el club feia història contra el Compostel·la. Els groguets van tocar el cel de la Primera Divisió. El descens posterior va ser seguit d'un ascens immediat. Contra Las Palmas tornaren a la màxima categoria per a deliri de tot el Madrigal.

Vindrien anys de glòria per als groguets. Però després de dotze anys en Primera va arribar la gran entropessada, un descens inesperat i la desil·lusió de tot un poble. Amb Marcelino a la banqueta, el Vila-real tornava a l'elit per tercera vegada amb un gol de Jonathan Pereira contra l'Almeria i el submarí va recuperar el seu lloc en Primera per a continuar engrandint la història grogueta.

També et pot interessar

stats