Centenari de l'Elx | Les grans gestes històriques del club franjaverd

Aquest dimecres rebran la Medalla d'Or de la Ciutat amb motiu d'un segle de vida

Així és la massa social de l'Elx

En plena crisi li toca viure a l'Elx un dels actes destacats del seu centenari. Aquest dimecres rebran la Medalla d'Or de la Ciutat amb motiu d'un segle de vida. Durant aquest temps ha forjat una important massa social que sempre ha estat al costat de l'equip. 

L'Elx ha aconseguit sis ascensos a Primera, els dos últims, el 2013 i el 2020. És un club històric que va nàixer de la unió d'equips il·licitans. A l'inici de 1923 s'inscriu en la Federació Valenciana de Futbol. L'entrenador txec, Anton Fivber és qui incorpora la franja verda a la indumentària de l'equip. A poc a poc, es va crear un sentiment de pertinença.

La gent que venia a Elx per a incorporar-se al calcer, es convertien en il·licitana anant al camp d'Altabix.

El fenomen de la Cooperativa va evitar la desaparició del club i catapulta l'Elx a la gran època daurada, l'ascens a Primera l'any 1959. Va estar 12 temporades consecutives en Primera i va jugar una final de la Copa del Rei. 

L'any 1976 s'inaugura el Martínez Valero, que ha albergat partits del Mundial 82 i de la selecció espanyola. Porta el nom del president que més anys ha dirigit el club. Bragarnik trenca una tradició d'empresaris d'Elx al capdavant de l'entitat.  

L'Elx vol seguir fent història en el futbol espanyol.

També et pot interessar

stats