El Celta despulla les mancances del València (2-1)

Els de Gracia continuen sense guanyar a domicili tot i que s'han queixat de dues decisions arbitrals que han pogut ser decisives.

Maxi Gómez celebra el gol a Balaídos amb respecte pel seu passat a Vigo
Maxi Gómez celebra el gol a Balaídos amb respecte pel seu passat a Vigo / Salvador Sas (Efe)

El València continua sense véncer en 2020 en la lliga com a visitant. Un problema evident de la temporada passada que se suma enguany a altres com la falta de fitxatges, reclamats per Javi Gracia, o les lesions que han deixat fora jugadores com Cillessen, Mangala, Txérixev o Carlos Soler.

Els visitants han començat el partit a Balaídos amb dubtes. Tant és així que abans del primer quart d'hora ja s'havia posat per davant l'equip gallec. Un gol que s'havia anul·lat per posició de fora de joc però que l'arbitre, després de traçar la línia al VAR, l'ha donat per vàlid. A partir d'aquest primer colp, el València ha millorat a través del control de la possessió però el Celta també ha pogut ampliar la diferència en el marcador.

En el descans, Javi Gracia ha introduït modificacions: Jason i Manu Vallejo en el lloc de Guedes i Lee Kang-in. I la reacció dels seus jugadors no ha pogut ser més immediata. En el primer minut de la segona part, una passada de Daniel Wass a l'interior de l'àrea l'ha rematada de primeres Maxi Gómez. Un golàs de l'uruguaià que ha entrat per l'escaire.

Però l'alegria li ha durat sols deu minuts al València. Una excel·lent treta de falta en la frontal de l'àrea de Iago Aspas també ha llevat les teranyines de la porteria de Jaume Domènech. A partir del segon, l'equip de Gracia s'ha desorganitzat i els gallecs encara han pogut ampliar l'avantatge.

A la fi, 2-1 i continua la maledicció d'enguany a domicili del València. L'últim triomf lluny del Mestalla va ser al Ciutat de València (2-4) el desembre de 2019. Des de llavors, el balanç és de tres empats i huit derrotes. Gracia també segueix sense guanyar a Vigo: tres derrotes i un empat en els seus desplaçaments amb Osasuna, Màlaga i València.

Polèmica arbitral

El València s'ha queixat de dues decisions arbitrals que al cap i a la fi han pogut ser decisives en el resultat final. La falta que ha suposat el segon gol del Celta no era infracció, segons els jugadors del València, que consideren que Esquerdo ha tocat només el baló en el duel amb Nolito. A més, a les acaballes del partit hi ha hagut un possible penal a favor del València que l'àrbitre no ha assenyalat.