Ceferin: "Els clubs estan a temps de corregir el seu error"

El president de la UEFA considera que els equips haurien de respectar els aficionats i la història del futbol

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin
El president de la UEFA, Aleksander Ceferin

El president de la UEFA, Aleksander Ceferin, ha enviat un avís als clubs que donen suport al projecte de la Superlliga que encara "estan a temps de canviar d'opinió i corregir el seu error", principalment per respecte als aficionats i la història del futbol.

Ceferin ha parlat en el 45 Congrés Ordinari que la UEFA celebra a Montreux (Suïssa), on ha tornat a ser molt crític amb la creació d'aquesta Superlliga i on ha recordat als dotze clubs fundadors que "si ara són gegants és, en part, gràcies a la UEFA".

El màxim responsable de l'entitat també ha enviat un missatge als clubs anglesos, dels que assegura que "han ignorat la cultura del futbol", però que encara estan "a temps de canviar d'opinió".

De la mateixa manera, Ceferin també ha volgut agrair als governs, FIFA, lligues, aficionats, mitjans de comunicació el seu suport, i especialment el de clubs i presidents de clubs com el PSG, el Bayern Munic, l'Olympique de Lió i el Sevilla.

A més, també s'ha recordat d'altres clubs que tenen dret a participar en les competicions europees a través dels mèrits aconseguits esportivament, com ara l'Atalanta, el Dinamo de Zagreb, el Glasgow Rangers o el Galatasaray.

Infantino sobre la Superlliga: "És una botiga tancada i una ruptura amb les institucions actuals"

En el mateix acte, el president de la FIFA, Gianni Infantino, també s'ha mostrat molt crític amb la creació de la nova Superlliga.

Infantino creu que "és un negoci tancat i una ruptura amb les institucions actuals, amb les lligues, amb les associacions, i amb la UEFA", i considera que el model futbolístic europeu és un "èxit" i s'ha de protegir "amb responsabilitat, solidaritat i per l'interés del futbol nacional, europeu i global".

Finalment, el president de la FIFA, ha volgut recordar que la UEFA i la FIFA "són organitzacions democràtiques, obertes", en les quals "tothom pot parlar, fer propostes que es poden tindre en compte, però sempre amb respecte a les institucions, les lligues, les associacions, a la història i la passió de molta gent de tot el món".

També et pot interessar

stats