El Castelló s'endú la primera final per la permanència (2-1)

Els orelluts han superat el Sabadell, un rival directe, i abandonen els llocs de descens set jornades després

Els jugadors del Castelló celebren un dels gols
Els jugadors del Castelló celebren un dels gols / La Liga

El Castelló ha sobreviscut a la primera batalla per la permanència i s’ha endut tres punts d’or en un partit molt disputat contra un rival directe, el Sabadell (2-1). Amb aquesta victòria, els orelluts ixen de la zona de descens set jornades després.

El partit era una final i els dos equips han eixit al terreny de joc ben conscients de la importància dels tres punts en joc per a aconseguir l’objectiu de la permanència. La por i el respecte ha fet acte de presència, i el joc estàtic ha sigut el protagonista dels primers minuts del duel. Però ben prompte, quan encara algun aficionat no s’hauria assegut al seient en cas que es permetera l’entrada de públic als estadis, un gol ho ha trastocat tot. Quan en un any normal la Mare de Déu del Lledó estaria rebent les últimes flors en l’ofrena, el partit se li ha posat molt de cara als orelluts.

La fortuna ha somrigut els alb-i-negres, que s’han avançat en el minut 3 amb un gol en pròpia porta de Pierre, després que li rebotara la pilota que venia d’una centrada de Marc Mateu. El gol no ha afectat els catalans, que han començat a acostar-se a la porteria defesa per Óscar Whalley. El VAR ha tornat a salvar el Castelló en anul·lar un gol visitant per fora de joc. La resta de la primera part ha sigut un assetjament a la porteria orelluda, i només la gran actuació de Whalley ha evitat el gol del Sabadell.

En la represa, el guió del partit no ha canviat i els catalans han continuat atacant buscant l’empat. Tanta insistència ha tingut finalment premi: l’àrbitre ha assenyalat penal de Moyano a Heber, que el mateix futbolista ha transformat en gol. El Sabadell no s’ha conformat amb la igualada i ha seguit assetjant la porteria de Whalley. Un altre fora de joc ha evitat que els visitants s’avançaren gràcies a Álvaro Vázquez. I quan pitjor estava el Castelló, el debutant Jonatan Soriano, que a penes portava uns minuts sobre el terreny de joc, ha donat una assistència a Señé perquè tornara a posar els orelluts per davant. Els de Garrido han sabut defendre el resultat i la victòria ja no s’ha escapat del Castàlia.

Com que els castellonencs no han pogut celebrar les festes de la Magdalena, la patrona de la ciutat ha volgut compensar-los amb un regal per al seu equip, una victòria vital per a seguir en la lluita per mantindre la categoria. La primera final s'ha guanyat, però encara en queden 13 més per a aconseguir l'objectiu de la permanència en la Segona Divisió.